Una desena de professionals van recollir els guardons que el Consejo General de Colegios Oficiales de Médicos de España atorga als metges que compleixen 70 anys.

Un any més, la Sala d’actes del COMT va ser l’escenari de l’acte d’entrega dels títols honorífics als professionals del Camp de Tarragona. En aquesta ocasió, la trobada va comptar amb la presència de la Primera Tinent d’alcalde i Consellera de Participació, Serveis socials i benestar animal, la senyora Carla Aguilar.

Durant el seu parlament, la senyora Aguilar va tenir paraules d’agraïment i reconeixement per la feina que els professionals han dut a terme durant anys en el territori. I en la mateixa línia, el President de la Institució, el doctor Vizcarro, va lloar la dedicació i la professionalitat d’uns professionals que han dedicat la seva vida a guarir als altres.

Tot just després dels parlaments va arribar el moment de l’entrega de la insígnia que el Col·legi atorga així com el diploma del CGCOM a la desena de guardonats. Acabades les distincions, el doctor Josep Maria Comelles va dirigir unes paraules d’agraïment al públic present. Comelles va fer un repàs als inicis d’aquests professionals quan van començar a cursar els estudis de medicina. Va viatjar al llarg dels anys de treball i va voler destacar que, la construcció de la sanitat que avui en dia coneixem, és, en part, gràcies a la feina i esforços que els seus companys i ells van desenvolupar durant anys.

Acabades les paraules d’agraïment, el President del Col·legi va voler tenir un detall amb la representant del Consistori, la senyora Carla Aguilar. El doctor Vizcarro va entregar una petita estàtua del primer metge tarragoní documentat; Antonius Musa.

Poc després, el Dr. Fontanet, el vocal de la vocalia de jubilats i probablement la persona qui millor coneix la història de Musa, va explicar al públic assistent de qui va ser aquest metge i com s’ho va fer per guarir a l’Emperador August.

L’acte va concloure amb la ja tradicional foto de família al passeig de la Via de l’Imperi 

 

 Metges que han passat a la condició d’honorífics:

– Dr. Josep Maria Comelles Esteban
– Dr. Fernando Gris Yrayzoz
– Dr. José Alberto Lalinde Herrero
– Dr. Enrique Martín Arribas
– Dra. Marta Mestres Caldentey
– Dr. Josep Maria Pons Piñol
– Dr. Víctor Salagaray Baldellón
– Dr. Tomás Luís Semper Durà
– Dr. Francisco Sobrino Pérez