Més de 1.900 col·legiats han votat mitjançant el vot per correu, sent la participació més alta mai registrada abans en els 120 anys d’història de la Institució. La jornada ha començat sense incidents en les tres seus i s’allargarà fins a les 20.00 hores. Els dos candidats han votat al llarg del matí.

 

Mai abans s’havia registrat una participació tan elevada en uns comicis del COMT. Fins a la data, gairebé 1.917 col·legiades i col·legiats han exercit el seu dret a vot però en aquest cas, mitjançant el correu. Aquesta xifra ja fa que siguin els comicis amb més participació del Col·legi, a falta de poder sumar el vot presencial. En els comicis de 2016 es van comptabilitzar un total de 1291 vots, 712 dels quals van ser per correu, el que suposa un 56%.  A les 14.00 hores han votat un total de 149 col·legiats de forma presencial (es detallen les xifres al final de l’article).

La jornada electoral s’ha iniciat a les 08.00 del matí amb la constitució de les quatre meses electorals en les seus de Tarragona, Reus i Tortosa sense incidències destacables. A les 09.00, s’han obert els col·legis electorals i, al llarg del matí, han anat rebent els diversos col·legiats per a votar tot seguint un estricte protocol sanitari.

 

 

Pel que fa als candidats, a les 11.00 la Dra. Maria Remedios Rico, de la candidatura Com tu vols, ha estat la primera a votar. La doctora ha destacat que “vivim un moment molt complex, el professional sanitari està sent apallissat, maltractat i des del col·legi pretenc, juntament amb tota la meva Junta de Govern, defensar el professional i portar-lo a la situació que li correspon tant en l’àmbit laboral com econòmic”. Tanmateix, la candidata ha volgut posar en l’èmfasi en la feminització de la professió: “és la primera vegada que encapçala una candidatura una dona. Cal plasmar la realitat de la situació mèdica. Som moltes més dones que homes actualment exercint la professió, cal donar visibilitat a una realitat”.

 

 

El Dr. Sergi Boada, de la candidatura Metgescomtu, ha dipositat les paperetes a la Junta de Govern i a l’Assemblea de Compromissaris cap a les 14.00. El candidat ha destacat que “esperen que hi hagi una bona participació i que votin el màxim de companys possible”. El doctor també ha destacat que de les primeres coses que volen fer si arriben al Govern és “posicionar-se al costat de les autoritats sanitàries, de la societat civil i dels metges per ajudar en tot el possible i liderar tota la informació necessària per lluitar contra aquesta pandèmia”. Alhora, ha destacat que durant la llarga campanya electoral el sentir del col·legiat és que “el col·legi de metges s’ha de canviar”.

 
La participació presencial a les 18.00 hores és la següent:
Tarragona: 107
Reus: 45
Tortosa: 34

TOTAL 186