Mitjançant la càpsula de vídeo Raons per Vacunar-me, els diferents Col·legis de Professionals de l’àmbit de la Salut de Catalunya s’han unit per a promoure la vacunació enfront la COVID-19 de professionals i de la ciutadania en general.

Professionals dels diversos àmbits de la Salut de Catalunya són els protagonistes d’aquest vídeo conjunt creat amb un objectiu ben clar: promoure la vacunació enfront la COVID-19. Metges, infermeres, veterinaris o psicòlegs expliquen els motius i les raons per a vacunar-se i fan una crida a què d’altres companys i la ciutadania en general, facin el mateix

 
El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya; el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya; el Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya; el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya; el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya; el Col·legi Oficial de Podòlegs de Catalunya; el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya; el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya uneixen forces per a posar de manifest que la vacunació és segura. Al llarg de la píndola 13 professionals, dels diversos col·legis catalans, presenten els motius pels quals es vacunen. Pels pacients, per la família, pels infants o pels més grans o per un sistema de salut més fort són algunes de les motivacions per les quals ho fan.

La vacunació contra la COVID-19 és, juntament amb les mesures de prevenció, la millor estratègia de què disposem ara mateix per lluitar contra la pandèmia. Assolir la immunitat de grup a través de la vacunació és el gran objectiu i els professionals de la salut hi juguen un paper clau, ja que, no tan sols són els principals prescriptors de la vacunació, sinó que el seu comportament és un exemple per als ciutadans i és clau per consolidar la confiança en les vacunes.

En clau provincial, la càpsula Raons per Vacunar-me compta amb la presència de la doctora Teresa Basora, col·legiada en la nostra Institució. La metgessa, que exerceix en l’Hospital Sant Joan de Reus, explica com els professionals sanitaris fa molts mesos que pateixen esgotament i senten impotència en aquesta lluita contra la pandèmia. Una batalla on la doctora destaca la importància de les companyes i els companys de feina per a poder seguir endavant.

La càpsula #RaonsperVacunarme, es difondrà pels principals canals que disposen els Col·legis participants en aquesta iniciativa.