Quins problemes s’enfronten els metges i metgesses que treballen en l’àmbit rural? Quins són els grans beneficis de treballar lluny de les grans ciutats? Aquestes són algunes de les preguntes que la Dra. Dolors Garola, metgessa de família al CAP de Cornudella de Montsant, ens ha contestat en aquest COMT Podcast dedicat a descobrir la realitat de la medicina rural.

La doctora Dolors Garola treballa a l’EAP de Cornudella de Montsant des de ja fa un temps i ha atès els micros del COMT per a explicar-nos com és el seu dia a dia treballant en l’àmbit rural. Hem conegut què és el millor de la pràctica d’aquesta medicina, però també, el més complicat.

De les primeres coses que la Dra. Garola reconeix és que els desplaçaments són complicats degut a l’orografia i l’estat d’algunes carreteres. A més, i de vegades, cal sumar-hi unes condicions climatològiques que encara dificulten més els desplaçaments, però  també ens confessa que conduir per aquella zona és un regal per a la vista. Ella treballa al CAP de Cornudella i es desplaça per tot un seguit de pobles com la Morera de Montsant, Ulldemolins o fins i tot, Prades.

Escolta AQUÍ aquest COMT Podcast

Treballar en l’àmbit rural té coses complicades. A les ja mencionades  distàncies entre pobles que s’han de cobrir i les condicions climàtiques, s’hi ha de sumar la falta de comunicació, sovint, amb l’hospital de referència. A més, quan sorgeixen les emergències , són un gran repte. La dispersió de la població dins del territori fa que, moltes vegades, s’hagi trobat sola davant casos complicats i en aquest context i tipus de medicina, és clau “conèixer la patologia del pacient” perquè, és probable, els serveis d’emergències triguin més de 30 o 40 minuts en arribar al lloc! 

Escolta AQUÍ aquest COMT Podcast

Poder arribar “a conèixer molt bé aquestes persones i el seu entorn” o lluitar contra les dificultats que es pot trobar un metge durant el seu exercici són algunes de les coses que podreu sentir en aquest podcast. Però, per sobre de tot, la doctora Garola destaca la gran humanitat dels veïns dels poblets on presta servei i l’equip de professionals que conformen aquest Equip d’Atenció Primària de Cornudella.

Escolta AQUÍ aquest COMT Podcast