Prop de 80 professionals de les diferents especialitats mèdiques del territori es van reunir, a la Sala Polvorí del Parador de Tortosa, per escoltar i debatre les exposicions orals dels projectes de recerca que els residents de l’últim any de diferents especialitats han elaborat com a treballs finals.

Divendres passat, les unitats docents de la Gerència Territorial ICS Terres de l’Ebre (Unitat Docent de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària Tortosa – Terres de l’Ebre, juntament amb la Unitat Docent Multiprofessional Geriatria de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús) van organitzar la II Jornada de Recerca dels Residents de les Terres de l’Ebre amb un èxit de participació.

L’experiència va ser enriquidora per a tots els participants, i dels 15 estudis presentats el Comitè Científic de la Jornada va decidir atorgar el premi per al millor treball al projecte “Utilidad de la ecografía en la detección temprana del aneurisma aórtico abdominal en población de alto riesgo cardiovascular: estudio prospectivo de cohorte comunitaria.” de Maria Ferrer Alvado, resident de medicina familiar i comunitària.

Berta Soler Febrer, resident de pediatria, va guanyar l’accèssit amb el seu treball “La influència del tipus de part en la diabetis mellitus tipus 1”. Les caps d’estudi, Beatriz Satué, Neus Rodríguez i Esther Martínez, van destacar la bona qualitat dels projectes presentats.

La Jornada va comptar amb la presència de Maria Ferré, gerent de l’ICS Terres de l’Ebre; Maria José Rallo, directora de centre de l’HTVC; Ester Gavaldà, directora del SAP Terres de l’Ebre i Matilde Villarroya, directora gerent de l’Hospital de la Santa Creu.

La conferència magistral “Les 10 claus d’una presentació creativa” va ser a càrrec de Fernando Fabiani, metge especialista en medicina familiar i comunitària, col·laborador de mitjans de comunicació, especialista en presentacions creatives, actor i director de teatre, així com autor de llibres de divulgació.

Des de l’Àrea de Gestió del Coneixement de l’ICS Terres de l’Ebre esperem poder fer noves edicions d’aquesta Jornada com una eina més per a fomentar la recerca entre els residents, integrar-la com una forma de treball continuat dins de la formació sanitària especialitzada i compartir projectes d’investigació entre les diferents unitats docents.