El passat 06 de maig de 2022, el teatre Fortuny de la ciutat de Reus va acollir la Cerimònia de graduació de l’alumnat de Medicina de l’URV. Gràcies al patrocini de la Fundació Antonius Musa, l’acte es va poder seguir en directe per la plataforma youtube

El Teatre Fortuny va tornar a acollir la celebració de la Cerimònia de graduació de l’alumnat de grau de Medicina de la URV. Un acte on es van poder viure moments molt emotius gràcies als parlaments tant de les autoritats presents com els alumnes.

Durant l’esdeveniment també es van projectar diversos vídeos dels alumnes així com vídeos de felicitacions de les diferents unitats i serveis dels diferents proveïdors de salut del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Unes píndoles audiovisuals que van captivar als alumnes de sisè de medicina.

En el moment dels parlaments, el president del Col·legi de Metges, el Dr. Sergi Boada, va voler enviar un missatge clar als nous metges. En primer lloc va destacar l’orgull que ells han de sentir pel fet d’haver-se format en una facultat com la de Medicina, composada per grans docents. En segon lloc va fer una crida a plantejar-se el fet de cursar l’especialitat en el territori i va recordar que en els propers anys, no es podran substituir les jubilacions de metgesses i metges que es produiran.

En la mateixa línia, el Dr. Boada va recordar la gran importància de la relació entre el metge i el pacient. Una relació on ha de primar l’empatia i on el pacient ha de ser, sempre, el centre de tot.

Finalment, les darreres paraules del President del COMT van ser per als familiars dels nous metges als quals els va demanar que se sentissin orgullosos i, als nous metges i metgesses, que gaudissin d’aquesta nova fase de la vida.

Després de l’emotiva entrega de les bandes, tot l’auditori va realitzar el jurament hipocràtic i el degà de la facultat, el Dr. Castro va ser l’encarregat de cloure els parlaments. L’acte va culminar amb la cançó boig per tu.

La cerimònia es va poder seguir en directe pel Canal de Youtube del COMT gràcies al patrocioni de la Fundació Antonius Musa i, en els dies posteriors, el clip de vídeo ja portava més de 3.000 reproduccions.