Familiars de la Doctora Olga Acebes no es van voler perdre la primera edició d’aquestes beques que, també, van comptar amb la presentació dels tres projectes guanyadors.

La primera edició de la presentació dels projectes d’estades formatives Beca Olga Acebes va congregar a un nombrós públic a la sala Dr. Santiago Mallafré del COMT. Un acte que va obrir la presidenta de la Fundació Antonius Musa, la doctora Tani Francesch, la qual va posar de manifest la finalitat d’aquesta i la constant voluntat de treballar pels qui més ho necessiten. Francesch també va destacar la importància de l’ajuda Olga Acebes, ja que la formació en els professionals que comencen la seva trajectòria professional és, tot sovint, complicada i ajudes com aquesta permeten donar-los un cop de mà per a millorar la seva formació. Durant el seu parlament, la doctora Francesch també va tenir unes emotives paraules sobre la figura de la doctora Olga Acebes tot recordant la seva trajectòria professional.

Tot seguit va ser el torn de la presentació dels 3 projectes guanyadors de la beca Olga Acebes per a estades formatives 2023. La primera persona a fer la seva presentació va ser la Dra. Delia Arcas amb el projecte Rotación externa en el CHU de l’illa de Guadeloupe.

Tot seguit, el doctor Carlos Jareño amb la presentació Rotación externa en Cedars-Sinai Medical Center va explicar la seva experiència en l’hospital referència de Los Angeles, als Estats Units. La darrera guanyadora de la Beca Olga Acebes va ser la Dra. Nelly Garcia. Garcia va presentar el projecte  Implantació servei transversal de neurologia pediàtrica entre Barcelona i les Terres de l’Ebre.

Acabades les presentacions va arribar un dels moments més emotius de l’acte. Els pare de la desapareguda Olga Acebes va tenir unes paraules d’agraïment a la institució per la creació d’aquesta ajuda i pel fet de recordar la figura de la seva filla. Anacleto Acebes també va encoratjar als guardonats a continuar treballant i formant-se i va animar al fet que d’altres professionals es beneficiïn d’aquesta mena d’ajudes que presta la Fundació Antonius Musa.

L’acte va cloure amb les paraules del president del Col·legi de Metges de Tarragona. El Doctor Sergi Boada va felicitar els guanyadors de la beca per les seves presentacions i, alhora, també els va animar al fet que fossin els ambaixadors d’aquesta beca fent-la extensiva a d’altres professionals sanitaris com ells. Finalment, el doctor Boada va voler recordar també la figura de la doctora Acebes destacant que amb iniciatives com la d’aquesta ajuda s’aconsegueix ajudar a professionals a formar-se, però també, a recordar la figura i l’essència de la doctora Olga Acebes.