El Col·legi de Metges de Tarragona ha volgut retre homenatge als companys i les companyes sanitàries que han mort fent front a la COVID-19. Els membres de la Junta de Govern han guardat 2 emotius minuts de silenci a les portes de la Institució.

L’acte, convocat conjuntament amb tots els col·legis professionals de la salut de Catalunya, s’ha celebrat a les 12.00 en punt. L’aturada ha comptat amb la presència dels membres de la Junta de Govern que, mantenint la distància i les mesures de seguretat requerides, han guardat 2 minuts de silenci.

El President de la Institució, el Dr. Fernando Vizcarro, ha volgut posar de manifest la gran tasca d’aquests professionals. El Dr. Vizcarro ha recordat “que la feina d’aquests professionals no pot caure en l’oblit. Han perdut la vida lliurant una batalla mentre feien un treball de gran risc en un moment excepcional”

En l’actualitat, són més de 48.000 els sanitaris infectats, una taxa superior al 20% sent de les més elevades d’Europa. Alhora, el nombre de metges i metgesses que han perdut la vida fent front a la COVID19 s’eleva fins a la cinquantena, nou d’elles a Catalunya (8 en la demarcación de Barcelona i una a Lleida). “Darrere d’aquestes xifres hi ha persones, professionals que no van dubtar en anar a treballar cada dia per lluitar contra aquesta pandèmia. Ara més que mai, cal posar de manifest el seu valor i el seu compromís amb la feina”, ha assegurat el President de la Institució.

En la mateixa línia, el doctor Vizcarro ha recordat la importància de no abaixar la guàrdia davant d’aquest virus. “No el podrem vèncer si no se segueixen les recomanacions que les autoritats sanitàries han establert. Cal ser diligents i mantenir les distàncies de seguretat, una higiene de mans constant i l’ús de mascaretes”.