El president de la FPSOMC, Dr. Juan José Rodríguez Sendín, i el Vocal Nacional de Metges en Ocupació Precària, Dr. Fernando Rivas, van ser els encarregats de presentar ahir aquesta Oficina de Promoció d’Ocupació Mèdica, una nova prestació social dirigida als metges col·legiats. A l’acte també van estar presents el secretari general de la corporació, Dr. Serafín Romero; el sotssecretari, Dr. Jerónimo Fernández Torrent, i el tresorer, Dr. José María Rodríguez Vicente.

“L’OPEM és un dels objectius prioritaris que la corporació s’ha marcat davant el greu problema actual de desocupació i d’ocupació precària que pateixen els metges, especialment, els més joves”, va afirmar el Dr. Rodriguez Sendín en la presentació d’aquesta nova prestació social per als col·legiats.

“Informar, formar i garantir” centren la comesa d’aquesta nova prestació, segons va explicar el president de la corporació qui assenyalo que des de l’OPEM volem “ajudar als professionals en la cerca d’ocupació i donar “un suport integral al metge perquè senti al col·legi com el lloc on trobar ajuda als seus problemes d’ocupació i desenvolupament professional”.

Va manifestar que des de l’OPEM es comprometen a garantir que les ofertes de treball que es publiquin estiguin contrastades perquè, “quan els metges accedeixin a una aquestes ofertes, tinguin clares les condicions per decidir si els interessa o no; que sàpiguen on van perquè ningú es cridi a engany” i va precisar que, des de la OPEM “no anem a donar publicitat a ofertes indignes”.

Per la seva banda, el Dr. Fernando Rivas, responsable del projecte, va presentar les característiques i serveis de l’OPEM que va descriure com “una eina d’informació per ajudar al desenvolupament professional del metge, dins i fora d’Espanya”.

Va explicar que l’OPEM comptarà amb informació sobre les ofertes de treball que hi ha al mercat, tant a Espanya com en altres països, principalment a Regne Unit, França i Alemanya, on hi ha actualment més ofertes per a metges. “Formarem als metges en tècniques a l’hora d’enfrontar-se a una entrevista de treball o a elaborar correctament un currículum” i també “ens comprometem a realitzar un seguiment dels metges que trobin treball a través de la OPEM per conèixer si les seves expectatives es compleixen i si podem servir-los d’ajuda en alguna circumstància particular”.

Segons va informar el Dr. Rivas, l’OPEM comptarà amb la col·laboració d’empreses de selecció que gestionin ofertes d’ocupació sempre que els seus serveis siguin gratuïts per als metges i que “aquestes ofertes siguin contrastables”, és a dir, que “coneguem els salaris i les característiques del lloc de treball”. Va insistir que, en cap cas “anem a acceptar ofertes que contemplin salaris indignes” per “conscienciar als companys que aquest tipus d’ofertes no es poden acceptar”.