Bases del concurs comunes a totes les disciplines

Un any més els quatre col·legis catalans, reunits en el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, fan la convocatòria dels cinc concursos als seus col·legiats. Podeu contactar amb el vostre col·legi respectiu a l’hora de
presentar els vostres treballs.

Convocatòria: hi poden participar tots els metges/esses col·legiats/des a Catalunya (també les mullers i marits i vidus i vídues de metges/esses).

Inscripció: la inscripció és gratuita.

Acceptació: la participació al concurs assumeix l’acceptació íntegra de les bases generals i de cada modalitat així com el veredicte del jurat corresponent.
Les obres premiades pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya podran ser reproduïdes en els mitjans que es consideri oportú així com la relació de metges participants.
Qualsevol cas no previst en aquestes bases serà resolt per l’organització.

Termini de presentació dels treballs: Entre els dies 1 de març i 20 d’abril.

Com fer arribar els treballs? Els treballs en format digital (cinema, fotografia, narrativa i poesia) es poden enviar a l’adreça de correu electrònic del col·legi que organitzi la disciplina en que es participa. La resta de treballs (dibuix i pintura i DVD en el cas que no el presentin digitalment) es poden portar al col·legi respectiu i aquest ho farà arribar al COMB (dibuix i pintura) i a Tarragona (cinema en format DVD). A partir de l’1 de juny aquests treballs seran retornats als col·legis d’origen perquè els retornin als seus autors.

Premis:

  • El premi Tritó de bronze s’atorga als guanyadors dels concursos de Dibuix i Pintura, Narrativa i Poesia. És obra d’Eusebi Arnau –escultor– i Lluís Masriera –joier–, grans artistes representatius del modernisme català.
  • El premi Antonio Muza s’atorga als guanyadors del concurs de Cinema. Antoni Muza va viure a cavall del segle I abans de Crist i del segle I després de crist. És el primer metge tarragoní del que es té notícia. El I CERTAMEN MÈDIC DE CINE AMATEUR “PREMI ANTONIO MUZA” es va dur a terme l’any 1971.
  • El premi Esculapi de bronze s’atorga als guanyadors del concurs de Fotografia. És una estàtua trobada al jaciment d’Empúries l’any 1909 durant les excavacions, fetes en dues parts, i durant 98 anys fou exposada a la seu de Barcelona del Museu d’Arqueologia de Catalunya i va ser portada a la seu d’Empúries el març de 2008.

Jurat: estarà format per experts de reconegut prestigi a criteri del col·legi organitzador del respectiu concurs. Els premiats de cada modalitat podran formar part del jurat de la convocatòria de l’any següent i, en aquest cas, no podran presentar-se a concurs.

Acte de proclamació i lliurament de premis: tindrà lloc en el marc de la VI Jornada Cultural del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya que es durà a terme a Lleida el proper 18 de maig de 2016. Els premiats de tots cinc concursos seran convidats pel col·legi que organitza cada disciplina a assistir-hi amb un/a acompanyant per tal que puguin recollir el seu guardó.

Distribució de disciplines i col·legis

Cinema amateur:
Col·legi Oficial de Metges de Tarragona.

Sra. Elisabet Mata
Via de l’Imperi Romà, 11. 43005 Tarragona
Tel. 977 232 012comt@comt.cat

Dibuix i Pintura / Narrativa breu:
Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.
Dept. d’Activitats i Congressos. Sra. Lourdes López
Pg. Bonanova, 47. 08017 Barcelona
Tel. 935 678 860congres@comb.cat

Fotografia digital:
Col·legi Oficial de Metges de Girona.
Sr. F. Xavier Roca
Carrer Albereda, 3-5. 17004 Girona
Tel. 972 208 800comg@comg.cat

Poesia:
Col·legi Oficial de Metges de Lleida.
Sra. Maria Àngels Sánchez
Rambla d’Aragó, 14. 25002 Lleida
Tel. 973 270 976secredir@comll.cat

Accés a l’arxiu PDF amb tota la informació.