El cas clínic com a eina clau de treball en la consulta del metge de família va ser l’eix principal d’aquesta jornada celebrada a El Vendrell. 

La Primera Jornada de Casos clínics en Atenció Primària celebrada a l’auditori Pau Casals del Vendrell va ser tot un èxit de participació. L’elevat nombre de participació, els abstracts presentats i els interessants debats generats després de cada taula d’exposició en van ser el clar exemple.

L’acte inaugural va anar a càrrec de la coordinadora de la jornada, la Dra. Maria Arenas i Prats. Tot seguit va ser el torn del gerent assistencial de la Xarxa, el Dr. Francesc Pujol i va cloure l’acte de benvinguda el Dr. Xavier Ansa, cap de Planificació de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona.  

 

La jornada, amb gran contingut científic, va servir per generar sinergies entre professionals mèdics especialistes d’ambdós nivells assistencials. L’interès i el coneixement clínic també van estar molt presents durant tota la jornada fent que aquesta primera edició fos un èxit de participació.

I amb l’objectiu de destacar el paper del metge de família dins del model català sanitari es van exposar 15 casos (seleccionats prèviament d’un total de 45) de diferents ABS del Camp de Tarragona i Barcelona.

La clausura de l’acte va anar a càrrec de les doctores Maribel Pinilla i Marta Ruiz. El President del COMT, el Dr. Fernando Vizcarro, també va tenir unes emotives paraules per als professionals de l’Assitència Primària encoratjant-los en la tasca que a diari fan. En el marc del dia Nacional de l’Atenció Primària, el Dr. Vizcarro també va voler destacar la importància i, a la vegada, el deure de tots de cuidar l’AP.

 

 

Els premis

  • 1er Premi atorgat a la Dra. Mireia Aimami de l’ABS Vila-Seca pel seu treball Quinolones: Les tenim en compte? Va fer entrega de la distinció la Dra. Marta Ruiz, directora d’Atenció Primària de la Xarxa.
  • 2on Premi atorgat a la Dra. Marta Expósito de l’ABS Sabadell-Nord pel seu treball No respon!! Per què? Va fer entrega de la distinció el Dr. Fernando Vizcarro, President del Col·legi de Metges.
  • 3er Premi atorgat a la Dra. Isabel Bevià de l’ABS Tarragona pel seu treball Una amigdalitis resitent. Va fer entrega de la distinció el Dr. Jaume Benages, president de l’ACMT.