Benvolgudes i benvolguts,

Ja tenim aquí el Nadal i en aquestes dates tan assenyalades m’agradaria adreçar-me a totes/s vosaltres per desitjar-vos que les visqueu amb els qui més estimeu, la família i els amics. Des del Col·legi us animem al fet que gaudiu d’aquest moment de joia i que l’any que acaba hagi estat profitós per tothom.

Tot just quan queden escassos dies per tancar aquest 2018, crec que és el moment de fer balanç. Enguany ha estat un any molt especial i farcit d’activitats per commemorar el nostre 120è aniversari. Des de conferències magistrals com la del Dr. Josep Maria Caralps, que va donar el tret de sortida a les activitats de celebració, a obres de teatre com la Medicina a Tàrraco en són alguns dels exemples. No vull oblidar la tasca feta per posar de manifest la figura d’Antoni Musa, el metge que guarí a l’Emperador August a Tàrraco i que, pròximament, quedarà representat en una estàtua que presidirà la Via de l’Imperi Romà.

Aquest 2018 també ens deixa una imatge d’unió; la dels metges que hem dit prou. La vaga que s’ha dut a terme en les darreres setmanes, ha unit els professionals sota un únic clam; el de la millora d’unes condicions que s’han tornat insostenibles. La mobilització, tot i que parcialment, ha donat els seus fruits i bona part de les reivindicacions s’han tingut en compte. I la unió també s’ha vist representada en la lluita decidida contra les pseudociències. Perquè al final, aquests actes van adreçats a la millora de la qualitat de la nostra feina i, per descomptat, a l’atenció del pacient.

2019 es presenta molt interessant. A més de ser un any d’eleccions municipals, al COMT seguirem treballant en projectes ja existents i de nous que estan per venir. Com sempre, us animo al fet que us apropeu al Col·legi i ens transmeteu els vostres dubtes, inquietuds o malestar per què vosaltres sou la nostra raó de ser. També vull aprofitar l’avinentesa per convidar-vos a la festa infantil que celebrarem el pròxim 27 de desembre a les 11.00 del matí, on també rebrem la visita d’un Patge Reial.

Que la màgia i la il·lusió d’aquests dies que omple el cor dels més menuts, ens contagiï en les nostres celebracions i que 2019 vingui carregat d’amor i esperança. Bon Nadal i feliç Any Nou.

 

Tarragona, desembre de 2018

Fernando Vizcarro Bosch
President