Aquesta obra ha suposat una ampliació de gairebé 400 metres quadrats. Ara es disposa d’una àrea total de 1.390 metres quadrats, amb espais millorats i distribuïts d’acord amb les noves necessitats del centre, tenint en compte el tipus i la complexitat de la urgència. L’actuació ha suposat una inversió d’1.900.000 €, incloent-hi l’equipament i el projecte.

La nova àrea d’Urgències compta amb un total de 28 boxs, una sala d’informació als familiars, equipament actualitzat més modern, quatre consultes mèdiques i tres de triatge. Tots els boxs disposen de llits nous i llum regulable independent per tal de facilitar el descans de les persones ateses. S’ha renovat la majoria d’equipament tecnològic i ara es disposa de tres respiradors nous i quatre carrets d’aturades.

L’accés a l’àrea d’urgències de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta torna a ser l’habitual i el provisional utilitzat durant les obres ha passat a ser un accés directe amb portes automàtiques des de l’heliport. A més, s’han millorat les sales d’espera i s’han optimitzat els espais de circulació i el control dels pacients, gràcies al monitoratge que es fa d’aquests als quatre punts de control d’infermeria.

Una de les principals novetats en aquesta distribució és que l’àrea pediàtrica s’ha diferenciat de la d’adults, i disposa de sala d’espera, bany i consulta pròpia. A més, ha passat de tenir dos boxs dobles a quatre d’individuals. Aquesta àrea s’ha decorat amb la intenció d’humanitzar-la i fer l’estada dels infants el més agradable possible.

També, s’ha ampliat la sala de tractament ambulatòria, que abans tenia capacitat per a dos pacients en butaca, i ara disposa de cinc butaques i quatre lliteres, a més d’un espai més ample i confortable, tant per a les persones com per a l’equip de professionals.

La pandèmia va posar de manifest la necessitat de crear una nova àrea d’aïllament, per això, l’àrea d’Urgències disposa actualment de set boxs individuals, una consulta, un triatge i una admissió per als pacients amb malalties infeccioses que pot funcionar de forma autònoma en cas d’haver d’aïllar pacients.

UrgenciesVergeCinta02

Manuel Martínez, cap del Servei d’Urgències de l’Hospital de Tortosa valora positivament les obres i destaca: “hem fet més àgil la gestió dels pacients perquè hem reforçat el triatge i hem augmentat el nombre de boxs, fet que ha incrementat la seguretat i qualitat del servei i el confort de les persones usuàries“.

Per la seua part, la directora de l’HTVC, Maria José Rallo, també mostra satisfacció amb les obres: “l’ampliació i dignificació dels espais d’Urgències i la renovació tecnològica de l’equipament ens permeten millorar l’atenció de les persones ateses”.