Com vam publicar fa unes setmanes, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat i el president de la Organización Médica Colegial van presentar la Instrucció 3/2017 de la Secretaria d’Estat de Seguretat sobre mesures policials a adoptar davant les agressions als professionals de la salut.

El text recull que aquest protocol s’ha realitzat per donar una resposta policial integral i transversal des de la secretaria d’Estat, que estigui constituïda per una actuació coordinada. Aquestes mesures es posen en marxa, segons el document, “per a la millora general de la seguretat en centres d’atenció primària i hospitalaris, així com la disminució de l’increment de la inseguretat del personal facultatiu i sanitari, durant el desenvolupament del seu treball o en ocasió del mateix, fruit de l’augment de la tensió experimentada en les relacions entre aquests últims i els propis usuaris del sector, es fa necessari desenvolupar aquest instrument”.

A més, també afegeix que les majors tendències delictives es donen en centres públics, en serveis d’atenció primària o d’urgències, siguin en centres ambulatoris o hospitalaris i amb major nombre de víctimes dones.

El nou protocol es posa en marxa a través de la figura policial de l’Interlocutor Policial Territorial Sanitari, que vehicularà la comunicació entre les Forces i Cossos de Seguretat i els responsables del centres sanitaris o persones destinades a l’efecte. Si vols llegir el protocol complet, prem aquí