Diversos col·legis  professionals de Terres de l’Ebre organitzen el pròxim 18 de juny a Tortosa, la jornada “Arquitectura hospitalària i salut. Un binomi transformador”. Una trobada per abordar el futur del nou hospital de referència a Terres de l’Ebre.

L’anunci de la creació del nou hospital de referència a les Terres de l’Ebre ha generat un debat important; com ha de ser? Quins criteris o disseny ha de complir? La jornada “Arquitectura hospitalària i salut. Un binomi transformador” vol donar resposta a aquestes i d’altres preguntes. 

La gran importància d’aquesta infraestructura tant per a la ciutadania i com pel territori fa que aquesta jornada tècnica sigui imprescindible per a conèixer els aspectes més rellevants en matèria de planificació, disseny i impacte d’aquest centre sanitari. L’objectiu és poder aportar el màxim coneixement i enriquir el debat sobre les característiques generals que ha de tenir aquest nou hospital. 

La trobada comptarà amb la presència de professionals amb una dilatada trajectòria en el camp de la planificació i disseny hospitalari com l’exconseller de Salut de la Generalitat, el Dr. Eduard Rius.

La jornada tindrà lloc a la seu del Col·legi Oficial de Metges a les Terres de l’Ebre (Passeig de l’Ebre número 24, Tortosa) el pròxim 18 de juny a les 09.00 hores i es podrà seguir per streaming.

Organitzadors: Demarcació de les Terres de l’Ebre del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Seu de les Terres de l’Ebre del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona. 

Col·laboradors:: Acadèmia de Ciències Mèdiques de les Terres de l’Ebre i Intercol·legial de col·legis professionals de les Terres de l’Ebre.

Programa

9:00 Inauguració

9:15 CONFERÈNCIA – Influència del disseny hospitalari en la salut dels pacients 

Eduard Rius Pey, Metge, ex Conseller de Salut (1996-2002), ex director d’Acciona Servicios Hospitalarios fins al 2019 i docent al Màster d’Arquitectura Hospitalària del CEU

10:00 CONFERÈNCIA – Influència de l’arquitectura hospitalària en el benestar emocional dels malalts i els treballadors

Anna Morros Boronat, Psicòloga i Formadora especialitzada en recursos humans i en la millora de les competències, intel·ligència emocional i comunicació aplicades a l’entorn laboral.

11:00 Pausa cafè

11:30  CONFERÈNCIA – Dissenyar edificis que curin 

Elisabet Silvestre Fortea, Doctora en biologia i Màster en Biologia Humana i Bioconstrucció. Docent a diferents màsters i postgraus sobre arquitectura i salut. Forma part del Grup de Treball Salut del COAC i és co-organitzadora del congrés d’arquitectura i salut al COAC

12:30 CONFERÈNCIA – Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa

Ramon Sanabria i Boix, Arquitecte. Professor i conferenciant en diverses universitats. La seva obra ha estat publicada en nombroses guies d’arquitectura. Finalista del Premio Nacional de Arquitectura 1995 i Premi FAD d’Opinió 1994 entre altres.13:30

13.30 Cloenda