El pròxim dia 13 de març a les 12:00 hores el COMT acollirà aquest acte que comptarà amb la presència del cos de Mossos d’Esquadra i del fiscal de la Fiscalia Provincial de Tarragona

El COMT ha organitzat una jornada per a donar a conèixer les dades de metges i metgesses que han sigut agredits durant l’any 2023 a la província de Tarragona. L’acte tindrà lloc el pròxim dimecres 13 de març, amb motiu del dia Europeu contra les agressions a metges i professionals sanitaris (que té lloc el 12 de març).

El doctor Manuel Carasol, secretari de la Institució, serà l’encarregat de presentar les xifres d’agressions produïdes durant l’any passat així com analitzar-ne la tipologia. Tot seguit, el fiscal de la Fiscalia Provincial de Tarragona, el senyor Carlos Domínguez, impartirà la xerrada “Persecució dels delictes derivats d’una agressió. Tipus de delictes” que donarà pas, posteriorment a la ponència per part de Mossos d’Esquadra de “La denúncia i les conductes preventives enfront situacions violentes”.

La jornada seguirà amb “La mediació entre metge i pacient violent, gestió de situacions complexes en l’àmbit de la Salut” a càrrec Societat Catalana de Mediació en Salut (SCMC) i l’equip d’assessoria Jurídica Col·legi Oficial de Metges de Tarragona parlarà sobre l’exercici de l’acusació particular pel Col·legi de Metges en el delictes d’agressions a col·legiats. 

Finalment, l’assessoria Jurídica de l’Insitut Català de la Salut parlaran sobre “com documentar una agressió en l`àmbit assistencial, la importància de la prova”.

    L’atenció a mitjans es farà en iniciar l’acte

    Segueix en directe la jornada aquí ⬇️