El pròxim divendres 3 de març, conjuntament amb l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el MIDIT (Mancomunitat pel Desenvolupament Integral de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip), s’ha organitzat una jornada al COMT per a presentar aquest projecte.

El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona ha organitzat una jornada per donar a conèixer als seus membres i també a la ciutadania el projecte de reindustrialització de la central nuclear de Vandellòs I en un centre de protonteràpia, de tractament i investigació del càncer.

La jornada, que tindrà lloc el divendres 3 de març a partir de les 12 h al COMT (Via de l’Imperi Romà, 11 bis, de Tarragona), vol posar de manifest la importància de crear projectes al territori que beneficiïn a la ciutadania i que facin que província de Tarragona sigui un referent en matèria d’investigació i tractament del càncer.

Inaugurarà la sessió el Dr. Sergi Boada, president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona; l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i president de la Mancomunitat d’Iniciatives pel Desenvolupament Integral del Territori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT), el senyor Alfons Garcia i el Dr. Miguel Arquez, metge adjunt d’oncologia radioteràpica a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

L’atenció als mitjans es realitzarà a les 12:15 hores i després hi haurà les intervencions de:

Alfons Garcia, que presentarà el projecte de creació d’un centre de protonteràpia a l’antiga central nuclear de Vandellòs I que promouen l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i la MIDIT; i els objectius de desenvolupament del territori.

Manel Artigues, cap del Servei de Protecció Radiològica i Física Mèdica de l’Hospitalet Universitari Sant Joan de Reus, que tractarà el concepte de protonteràpia i justificarà la idoneïtat del projecte.

Eduard Jiménez, consultor d’ICPP Sl i autor de l’estudi de viabilitat i d’impacte socioeconòmic del projecte.

Per participar-hi, cal fer la inscripció prèvia i també es posa a disposició de qui ho desitgi, la possibilitat de seguir-la en temps real pel canal de Youtube del Col·legi de Metges.