Aquesta nova àrea, ubicada a la planta baixa, permet atendre a totes les persones en tractament renal substitutiu o amb malaltia renal crònica avançada.

 

L’Hospital Universitari Joan XXIII ha finalitzat les obres de la nova Unitat d’Atenció Renal Integral, ubicada a la planta baixa del centre sanitari. El nou espai integra la unitat d’hemodiàlisi, la unitat de diàlisi peritoneal i el gabinet d’exploracions de nefrologia que abans estaven en espais disgregats en l’hospital. També s’han creat noves seccions com la unitat d’hemodiàlisi domiciliària i la consulta de malaltia renal crònica avançada (ERCA).

La nova obra ha permès introduir millores en l’atenció dels malalts en hemodiàlisi com ara disposar d’àrees diferenciades de tractament del pacient ambulatori i el pacient ingressat. També s’ha incrementat el nombre de llits – de dos a cinc – en l’àrea dels malalts ingressats. Les millores tecnològiques inclouen una nova planta de tractament d’aigües amb els darrers avenços tecnològics que permeten obtenir aigua d’alta qualitat.

A la Unitat s’hi ha destinat un espai per a l’hemodiàlisi domiciliària que començarà el seu programa ben aviat. D’aquesta manera queden integrades les dues modalitats de diàlisi domiciliària: la diàlisi peritoneal i l’hemodiàlisi.

La nova Unitat d’Atenció Renal Integral permet atendre a tots els malalts en tractament renal substitutiu i amb malaltia renal crònica avançada. Això facilita una visió global del procés que contribueix a la presa de decisions del malalt i al seu empoderament.