La quarta Edició Premis de Reconeixement a la Trajectòria Professional de l’Organització Mèdica Col·legial (OMC) va voler premiar amb un accèssit a la Dra. Aurelia Moreno, especialista en Pediatria, a Anglaterra.

Aquesta professional, guardonada amb la Medalla d’Or en la passada Diada Col·legial, va treballar a Reus com a pediatra fins a la seva jubilació el 2004 tot i que ha seguit practicant assistència mèdica fins als 75 anys, ocupant-se de nens amb malalties mentals o víctimes d’abusos sexuals, participant en teràpies familiars. Fins a l’actualitat desenvolupa tasques de cooperació amb Amnistia Internacional (des de 1985), amb la Fundació Vicente Ferrer a l’Índia i des de 2012 amb Càrites i GADIS, al Senegal.

Va recollir el premi junt amb el president del Col·legi de Metges, el Dr. Fernando Vizcarro, que va ser propulsor de la candidatura. La Dra. Moreno va posar de manifest l’agraïment per aquest guardó i el va dedicar al seu pare “per haver arribat fins aquí permetre-li estudiar la carrera de Medicina en una època en què, les dones, eren molt poques les que podien estudiar” i va assegurar que, per ella “l’amor als malalts i el saber escoltar el que ens expliquen, és el que més Medicina ens ensenya”.