La Dra. Anna Rull és investigadora del grup de recerca Infection and Immunity (INIM) IISPV – HJ23
El premi GeSIDA dóna suport als joves investigadors en el desenvolupament de línies de recerca innovadores i prometedores en l’àmbit de VIH

La bioquímica i investigadora post-doctoral del grup de recerca Infection and Immunity (INIM) de L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HJ23), Anna Rull, ha rebut el “Premio a jóvenes investigadores” en l’àrea d’investigació bàsica del Grup d’Estudi del SIDA (GeSIDA) de la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica (SEIMC) durant l’acte d’inauguració del XI Congreso Nacional GeSIDA.

En el context dels objectius i amb el compromís de promoure i difondre la investigació en el camp de la infecció per VIH, GeSIDA posà en marxa la convocatòria de Premis a la Investigació dirigits a joves investigadors, amb la finalitat de donar-los suport pel desenvolupament de línies de recerca innovadores i prometedores en l’àmbit de la infecció per VIH. El premi té una dotació econòmica de 10.000 Euros.

Enguany la Junta Directiva de GeSIDA ha decidit atorgar aquest premi a la Dra. Anna Rull per seguir estudiant sobre la immugenètica i la immunopatogènia de la infecció per VIH. Aquest premi és un reconeixement a la trajectòria i al currículum de projectes en els quals treballa.

Els treballs de la Dra. Anna Rull són en col·laboració amb altres grups de recerca de la Red de Investigación de SIDA (RIS) de l’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII). D’aquí s’han publicat diversos articles en revistes científiques especialitzades, com Clinical Science, Scientific Reports. El treball en sí mateix és la base de sol·licituds de patents internacionals. Actualment el grup també participa epidemiològicament aportant pacients i mostres a la cohort ECRIS, també de la Red RIS.

L’objectiu de l’IISPV, així com del grup de recerca Infection and Immunity (INIM), liderat pel Dr. Francesc Vidal, és fer recerca en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut, i fer la translació dels resultats de la recerca a la societat, amb la finalitat d’aportar solucions per als ciutadans a l’hora d’afrontar els grans reptes de futur.