• La marató  és  aquest pròxim dissabte 16 de setembre de 9 del matí a 9 del vespre amb el seu format original d’una jornada ininterrompuda al Teatre de Tarragona
  • La campanya arriba en un moment en què les reserves de sang estan més baixes del que és habitual  després de l’estiu
  • Avui hi ha poc més de 5.000 unitats de sang a Catalunya i l’ideal seria tenir-ne unes 8.000
  • Per donar sang o plasma cal reservar cita a donarsang.gencat.cat

Tarragona torna a acollir una Marató de Donants de Sang coincidint amb la Festa Major de Santa Tecla. Dissabte 16 de 9 del matí a 9 del vespre es posarà novament en marxa el comptador amb l’objectiu de sumar més de 700 donacions de sang i 60 de donacions de plasma.

Aquestes donacions han de permetre remuntar les reserves de sang, que s’han reduït durant les últimes setmanes i que situen les reserva a 5.000 unitats.

Aquest any la imatge del cartell la protagonitza la façana del Teatre Tarragona amb alguns elements del seguici juntament amb donants i receptors de la donació de sang. 

Reserves baixes després de l’estiu

Un cop hem passat l’estiu, una de les èpoques crítiques en la donació de sang, hem de pensar en pujar les reserves, per això, la celebració de la marató de Tarragona ens pot ajudar.

Avui la reserva de sang és per a 5 dies quan l’òptim és tenir reserves per a 8 dies. La donació és molt important durant tot l’any. No hem d’oblidar que cada dia es necessiten 1.100 donacions per garantir el subministrament als hospitals catalans.

Suport d’entitats

La Marató de Donants de Sang a Tarragona és possible gràcies a la implicació de l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de donants de sang del Tarragonès com a organitzadors.

La Marató compta amb el suport d’entitats de la ciutat que  venen a donar sang en grup i així recolzar la Marató i donar a conèixer el gest a les xarxes per animar altres que vinguin en aquesta jornada tant solidària de les festes de Santa Tecla. Altres entitats col·laboren preparant detalls pels donants de sang com agraïment aquest gest per salvar vides.

Informació relacionada:

Qui pot donar sang?

https://donarsang.gencat.cat/ca/puc-donar/´

Per a què es fa servir la sang?

https://www.bancsang.net/blog/que-servir-sang/