La plaça dels Sagrados Corazones de Madrid, al cèntric barri de Chamartín, albergarà el monument en record i homenatge als centenars de professionals sanitaris morts a Espanya en l’exercici de la seva professió durant la crisi sanitària de la Covid-19.

Així ho han pogut conèixer les diferents professions sanitàries (Dentistes, Infermeria, Farmàcia, Fisioteràpia, Logopèdia, Medicina, Òptics-Optometristes, Podologia, i Veterinària), durant la recent reunió mantinguda per videoconferència per avaluar l’actual situació del nostre sistema sanitari i dels seus professionals davant l’actual i necessari escenari d’acords per a la “reconstrucció” social i econòmica provocat per la crisi sanitària (Comunicat).

Aquesta iniciativa, impulsada pel Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM), i ratificada per totes les professions sanitàries, comptarà també amb un acte central d’homenatge i reconeixement que tindrà lloc al voltant de la primera quinzena de novembre.

Aquesta cèntrica plaça, vertebrada per l’avinguda de Concha Espina, és el lloc cedit per l’Ajuntament de Madrid per ubicar el monument-escultura donat per AMA (Agrupació Mutual Asseguradora). L’obra la realitzarà el reconegut artista Jaume Plensa, autor, entre moltes obres, del Cap de Julia, escultura blanca de dotze metres d’alçada que s’exhibeix a la plaça de Colón.

Els consells generals aquí representats volem expressar el nostre reconeixement als companys i companyes morts com a conseqüència de la infecció pel virus SARS-Cov-19, així com traslladar el nostre ànim a tots els que encara es troben afectats per la mateixa i intentant superar les complicacions derivades. Sempre en la nostra memòria.