L’objectiu és identificar programes d’exercici físic per a la salut liderats i supervisats per EFE col·legiats i avalats pel Col·legi de Metges de Tarragona.

La salut s’entrena és el cercador de professionals educadors físics esportius centrats en l’aplicació de programes d’exercici físic per a la salut. La finalitat que persegueix és  ajudar a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones gràcies a la pràctica d’exercici físic responsable i adaptat a les característiques de cada individu.

Pel president del COMT, el doctor Sergi Boada, aquesta iniciativa posa de manifest la necessitat de la prescripció mèdica d’exercici físic per part dels metges. “Hi ha una evidència científica de millora en patologies diverses en pacients i hem d’aconseguir que empreses i institucions siguin capaces de conciliar activitat esportiva i treball”.  A més, tots els programes que aquest espai conté compten amb el segell de garantia de la Secció de Medicina esportiva de la Institució. És a dir, cada programa ha estat revisat i avalat per metges especialistes en medicina de l’educació física i l’esport.

Pel Dr. Boada “els metges han d’esdevenir prescriptors d’activitat física i els educadors físics han de ser els dispensadors d’aquest exercici”. En la mateixa línia, el president del Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya, el senyor Pere Manuel, “les sinergies que es generaran seran molt interessants, però a més, l’activitat física ben guiada i programada i amb seguiment d’un cos mèdic que certifiqui, és el futur en el món de l’activitat física”.

Per a Manuel, “aquest programa és fonamental perquè permet al metge saber el ‘mapa de farmàcies’ però en aquest cas de l’esport” i aquesta iniciativa “s’inicia a Tarragona amb voluntat d’expansió territorial a la resta de Catalunya”.

El cercador La Salut s’entrena

El cercador es basa en un entorn web que vol ajudar a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones gràcies a la pràctica d’exercici físic responsable i adaptat a les característiques de cada persona.

En l’actualitat, hi ha una trentena de programes implementats al web i en aquest espai, els metges i la ciutadania en general podran disposar d’una llista de professionals col·legiats del COPLEFC i així com dels serveis que es disposen.

A partir d’ara, el directori professional que està vinculat, s’anirà omplint amb els professionals del COPLEFC dedicats en aquest terreny, i d’altra banda, també es donarà a conèixer el cercador al col·lectiu mèdic, especialment en l’àmbit públic dels centres d’atenció primària, però també en general al territori del pla pilot de Tarragona i Terres de l’Ebre.