En el marc del Dia Internacional de la Dona, des del COMT es vol posar de manifest l’important paper que tenen les metgesses dins i fora de la professió.

Actualment, al Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, dels 3673 col·legiats actius, 1969 són dones. Unes dades que contrasten amb les del 2013, quan el Col·legi tenia 1613 col·legiats i 1481 col·legiades. Les xifres d’aquest 2022 confirmen una tendència que es va produint des de ja fa un temps: la figura de les dones dins de la professió té un paper fonamental.

La feminització de la professió sanitària és un fet constatat, però per arribar a una realitat com aquesta,  ha calgut lluitar contra estereotips. L’any passat el COMT va entrevistar a 3 metgesses de diferents edats i va poder analitzar els grans canvis que s’han viscut, però també la feina que encara queda per a fer. Així doncs, vam plasmar aquesta realitat en forma d’article, el qual podeu recuperar aquí: “Les dones hem hagut de demostrar que érem bones, als homes, en general, se’ls suposava”.

Dins dels òrgans de gestió i treball de la Institució, la presència de dones i homes és paritària. Tres de les seccions col·legials del COMT tenen al capdavant, tant en la presidència com en la vicepresidència, a metgesses. A la Junta de Govern també hi ha una presència important de dones (tant en les vicepresidències com en les diverses vocalies) i no podem oblidar el departament de recursos humans: amb sis treballadores i quatre treballadors.

En la presidència i la secretaria de la Fundació Antonius Musa hi ha dues metgesses liderant el que coneixem com ‘el cor del COMT’. Junt amb elles, dues dones més fan que la presència femenina sigui majoritària i no podem oblidar que des de la mateixa fundació, cada cop més, s’impulsen i desenvolupen polítiques de suport destinades a la conciliació familiar i laboral, sent aquestes una prioritat per a la Institució.

Aconseguir una igualtat plena entre dones i homes és el gran repte de la nostra societat actual,  un repte que el COMT també comparteix. Per aquest motiu, el Col·legi de Metges vol reconèixer i agrair la gran tasca que les metgesses realitzen i posa de manifest la importància i la vàlua d’aquestes professionals.