• La represa de la normalitat i els viatges d’estiu fan preveure un descens de les donacions d’un 30% durant les properes setmanes, més que en els anys anteriors
  • Avui hi ha 5.000 unitats de sang en reserva, que permeten cobrir les necessitats dels proper 5 dies, quan l’habitual a principis d’agost seria tenir entre 7.000 i 8.000 unitats
  • Amb el lema “Viu i Fes Viure”, fem una crida a tothom qui pugui donar sang perquè s’apropi a un punt de donació abans d’anar de vacances
  • Tot i que el nombre de donacions s’ha mantingut durant els primers mesos de l’any, les necessitats han augmentat, i ara en fan falta més

Aquest mes caldran 20.000 donacions de sang per donar resposta als tractaments dels malalts.

Des de principis d’estiu, amb el lema “Viu i fes viure”, BST ha engegat una campanya per recordar que, tot i les vacances, els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments.

Avui hi ha sang per als propers 5 dies, quan l’òptim és tenir-ne per a 8.

Enric Contreras, director assistencial, comenta que aquest any el descens de donacions ja fa dies que es nota: “A l’agost les donacions baixen fins a un 30%, però aquest any ja estem patint una disminució des de Sant Joan. És la primera temporada estiuenca sense restriccions i la gent té ganes de viatjar”.

Banc de Sang_Campanya estiu22

El canvi d’hàbits de la ciutadania és la principal raó per la qual baixen les donacions. Per facilitar-la al màxim, BST organitza col·lectes a municipis turístics com Blanes, Cambrils o Vielha.

De fet, durant l’agost hi ha previstes 340 col·lectes a tot Catalunya i es mantindran obertes les sales de donació dels principals hospitals.

Omple la bossa de vida

Abans de marxar de vacances, BST convida tothom a donar sang i emportar-se una bossa d’estiu per omplir-la de coses bones.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys
  • Pesi 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Al web www.donarsang.gencat.cat es poden consultar el lloc més proper on donar sang. Les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang un cop s’ha tornat.