La unitat d’ictus de l’Hospital universitari Joan XXIII, la doctora Teresa Auguet o el mossèn Xavier Font, d’entre els premiats.

El rector de la Universitat Rovira i Virgili, el senyor Josep Pallarès va ser l’encarregat d’inaugurar els Premis COMT Antonius Musa. Uns guardons  destinats a premiar els col·legiats i les institucions de la província de Tarragona i que posen de manifest el talent, el compromís i l’excel·lència amb la medicina i la salut.

Destacada PremisCOMT_Fotogrup

Enguany s’han donat un total de set distincions sent la primera d’elles la Distinció a l’equip assistencial multidisciplinari de l’any a la Unitat d’ICTUS Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII.  El cap de la unitat, el Doctor Xavier Ustrell va ser l’encarregat de recollir aquesta distinció junt amb diversos companys de l’equip. Ustrell, va destacar que enguany s’han atès prop de 700 pacients i que s’ha recorregut un “difícil camí durant tots aquests anys, però ens cal poder millorar l’atenció als pacients tenint una resposta ràpida” sense haver de desplaçar-se a Barcelona per a fer-ho possible.

Premis COMT_MossenFort

Un altre de les grans distincions atorgades durant els Premis COMT va ser la Distinció Col·legiat d’Honor, que va recaure sobre el Mossèn Xavier Fort Subirats. Aquest premi vol fer valdre la figura de persones que, no pertanyen a professions de l’àmbit sanitari s’hagin significat per una trajectòria professional a favor dels interessos de la salut. Davant d’un auditori que es va posar dempeus per ovacionar-lo, Fort, va parlar de la que ha estat casa seva durant més de 30 anys i del personal sanitari que en ell treballa, que en paraules del mossèn “han esdevingut la seva família”.

La màxima la distinció, Sants Cosme i Damià, va recaure sobre la cap de medicina interna de l’Hospital Joan XXIII, la Dra. Teresa Auguet. La doctora va ser premiada per la seva dilatada carrera tant professional com docent. Durant el seu discurs, va destacar que “darrere dels premis individuals, hi ha una xarxa de suport molt important que ho fa possible” i va agrair el treball de tot l’equip de professionals que fa feina junt amb ella.

Premis COMT_Teresa Auguet

L’encarregat de tancar l’acte va ser el president del COMT, el Dr. Sergi Boada qui va remacar “l’excel·lència professional” dels guardonats.

En paraules del president aquesta “excel·lència se centra en pilars com el coneixement, la potenciació del territori, el lideratge femení o l’emprenedoria que tots els guardonats encarnen i que cal posar en valor”.

Premis COMT_Sergi Boada

La resta dels Premis COMT Antonius Musa

Premis Col·legiats de l’any estan destinats a premiar l’excel·lència en tota una trajectòria professional de metges de Tarragona, Reus i Terres de l’Ebre. 

  • Dra. Teresa Comte – Terres de l’Ebre
  • Dra Rosa Solà – Reus
  • Dr. Tomàs Sempre – Tarragona

Distinció Entitat col·legiada d’Honor està prevista per a organismes i persones jurídiques. L’entitat o persona jurídica ha d’haver realitzat contribucions significatives en la promoció de la salut i el benestar de la comunitat.

  • Centre de Diagnosi per la Imatge Tarragona

Durant l’acte es van lliurar, també, els diplomes als metges honorífics del COMT.