Les intervencions són un procediment quirúrgic altament avançat i efectiu per a pacients amb artrosi de genoll avançada

Un equip mèdic del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus encapçalat pel Dr. Eugeni García Almagro i la Dra. Núria Turallols Vidal han fet dues artroplàsties totals de genoll assistides per robot, les primeres d’aquestes característiques que es porten a terme a la demarcació de Tarragona. L’artroplàstia total de genoll assistida per robot és un procediment quirúrgic altament efectiu per a pacients amb artrosi de genoll simptomàtic en etapa terminal i consisteix en la substitució total de l’articulació del genoll per una pròtesi.

Les dues intervencions s’han dut a terme amb èxit a dos pacients afectats per artrosi de genoll i s’estima que el seu procés de recuperació serà més ràpid i satisfactori que si s’haguessin sotmès a un procés quirúrgic convencional.

Destacada StJoan artroplasia

Cirurgia més precisa i millor recuperació dels pacients

L’artroplàstia total de genoll assistida per robot facilita la implantació de la pròtesi amb menor traumatisme dels teixits tous i el posicionament de l’implant. Els talls ossis són molts més precisos i permeten aconseguir una millor alineació de les extremitats i una millor tensió lligamentosa, tant en flexió com en extensió del genoll, la qual cosa fa que es pugui iniciar abans el programa de rehabilitació. A més, s’ha demostrat que s’alleugereix el dolor en el postoperatori immediat, fet que millora la qualitat de vida dels pacients alhora que s’allarga la vida de l’implant i es disminueixen els resultats clínics adversos.

Pel Dr. García Almagro, amb l’artroplàstia total de genoll assistida per robot “fem un pas endavant entrant plenament en una tecnologia capdavantera que permet oferir als nostres pacients una tècnica quirúrgica reproduïble i, per tant, més segura respecte als resultats funcionals”.

Pel que fa a la cirurgia convencional, la robòtica també té l’avantatge que no és necessari que els pacients portadors de claus intramedul·lars se sotmetin a una cirurgia prèvia per portar a terme la seva extracció.