Una cursa amb dos recorreguts pel Camp de Tarragona (102 kms i 50 km) servirà per recollir fons per la lluita contra el càncer.

El cap de setmana del 28 i 29 d’octubre la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, juntament amb l’equip de KMxTu com a productors de l’esdeveniment i amb l’assessorament tècnic de NaturetimeEvents, organitzen la segona edició de Lliga’t a la Vida – Trail, una cursa per equips al Camp de Tarragona.

A la primera edició de Lliga’t a la Vida Trail, que es va realitzar l’any passat, van participar 45 equips amb un total de 300 persones i es va recaptar més de 53.000€, dades que demostren la bona acollida que va tenir i que de seguida va fer que l’organització es planteges consolidar el repte com un esdeveniment amb continuïtat dins el calendari anual.


L’esdeveniment té una finalitat solidària on totes les donacions de forma íntegra es destinen íntegrament a “La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre” col∙laborant d’aquesta forma en tots els programes actius d’ajuda a pacients però també posar en marxa de nous amb la intenció de millorar la qualitat de vida de pacients amb càncer de pulmó i familiars, promoure els estils de vida saludables, el suport psicològic, social, la rehabilitació física, la prevenció del càncer de pulmó, el seu diagnòstic precoç, la investigació i projectes on l’esport sigui un pilar fonamental.
Les inscripcions per al 2023 es van obrir aquest passat mes de febrer i actualment ja hi ha un total de 24 equips inscrits.

Lliga’t a la Vida ‐ Trail és una cursa a peu, de llarga distància, a realitzar en format d’equips i per relleus amb un recorregut de 102km que es realitzarà corrent o caminant i, que enguany incorpora com a novetat un recorregut de 50km destinat a totes les persones que vulguin fer el repte caminant. El límit per assolir els 102 km és de 24 hores i per assolir‐ne els 50 km són 18 hores, moment en que es tancarà la línia de meta.

Per poder participar, cal que cada equip, que ha d’estar format per màxim 7 participants, aconsegueixi recaptar un mínim de 700€, en forma de donatiu, que s’hauràd’efectuar amb data límit del dia 19 d’octubre de 2023. D’aquesta manera, a través del web www.lligatalavida.cat, cada equip que vagi fent la inscripció tindrà un espai propi ones podrà anar veient el que porta recaptat. Tothom qui vulgui podrà fer el seu donatiu a l’equip que desitgi.

Funcionament de la cursa

Podran participar en la cursa tots els equips que hagin aconseguit reunir un mínim de 700€.
Durant tot el recorregut és condició indispensable que hi hagi sempre, com a mínim, 3 membres de l’equip en cursa. Es podran fer relleus en els diferents punts d’avituallament i de control de pas que estaran situats en les poblacions de final de cada tram on hi hauran zones de pàrquing específiques per poder arribar en vehicle. La resta de membres de l’equip fan de suport.
Cada equip pot organitzar‐se segons les seves necessitats, fent servir l’estratègia que cregui més oportuna a l’hora de fer els relleus.
Al reglament de la cursa (www.lligatalavidatrail.cat) hi ha tots els detalls que cal saber i tenir en compte per poder participar.

Recorregut de 102 kms

La cursa té com a punt de sortida el Port de Tarragona i transcorrerà per diferents termes municipals del Tarragonès, Baix Penedès i l’Alt Camp. (La Móra, La Pobla de Montornès, Bonastre, Albinyana, Masllorenç, Bràfim, Salomó, La Riera de Gaià i els Pallaresos)
El recorregut es definirà pròximament i tindrà 102 kms aproximadament. Serà un recorregut poc tècnic i amb poc desnivell per tal de facilitar que la gran majoria de participants puguin gaudir‐lo i assolir l’objectiu.

Recorregut de 50 kms

És el mateix recorregut inicial que el de 102 kms, però un cop els participants arribin al punt de la Riera de Gaià realitzaran la tornada cap a meta.

Un repte majúscul a nivell esportiu i solidari

“A Lliga’t a la vida – Trail la competició com a tal no existeix, ja que totes les persones que arribin a la meta dins l’horari establert són considerades finishers. L’objectiu de la cursa és poder recaptar el màxim de diners possibles alhora que es gaudeix de l’esport en equip.

Des de KmXTu i la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre agraeixen un cop més la implicació de tantes persones, entitats, institucions, voluntaris i col∙laboradors que s’han sumat a la iniciativa des del principi i que posen a disposició de l’organització tot allò necessari per a que l’esdeveniment sigui emmarcat com una de les millors festes esportives solidàries de la demarcació.