La reforma respon a un compromís ferm de la Institució amb les Terres de l’Ebre i els seus col·legiats. La nova sala d’actes, batejada com sala Dr. Pau Miret, es posiciona com un espai referent al territori que permet allotjar qualsevol mena d’acte.

La nova delegació de les Terres de l’Ebre del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, ja és una realitat. Aquest divendres,  autoritats polítiques i un nodrit grup de col·legiats van assistir a l’acte d’inauguració després de gairebé mig any de reformes. Unes feines que tenien com a objectiu millorar els serveis que el COMT ofereix als prop de 700 col·legiats que tenen com a referència la delegació de Terres de l’Ebre.

En paraules del president de la institució, el Dr. Sergi Boada, aquestes obres van més enllà de la reforma pròpiament. El que es pretén és “renovar la nostra dedicació amb la salut i el benestar de tots els ebrencs”. En la mateixa línia, Boada ha posat de manifest el problema demogràfic mèdic que es pateix en aquest territori. “Un problema que perjudica seriosament els nostres col·legiats, però especialment a la ciutadania i que exigeix de la implicació de tots els agents polítics del territori per a revertir-la”.

Per a Jordi Adan, alcalde de Tortosa, a més de felicitar a la institució, la reforma serveix per a remarcar la feina i el servei que presta als col·legiats i a la ciutadania. Adan també va remarcar que disposar d’una delegació pròpia és una reivindicació del territori i va animar a d’altres col·legis professionals a seguir l’exemple del COMT.

La gerent regió sanitària a les T.Ebre, la infermera Íngrid Roca, va destacar la importància de treballar en estratègies conjuntes que tinguin com a objectiu la millora d’instal·lacions i serveis per a la ciutadania. En la mateixa línia, pel delegat de Govern a les Terres de l’Ebre, el senyor Albert Salvadó, aquest territori pateix més la falta de metges que no pas la resta de Catalunya. És per aquest motiu que cal una millora en les instal·lacions per a poder facilitar la feina als metges. Salvadó va reforçar la idea del paper fonamental del COMT i dels metges per a treballar en la visibilitat d’aquesta realitat.

Finalment, el subdelegat del Govern a Tarragona, el senyor Santi Castellà, va elogiar el paper del COMT en la lluita en la retenció de talent al territori i en la defensa d’unes millors condicions dins del col·lectiu mèdic.

La nova delegació, un espai completament nou

La nova delegació del COMT ha sofert una remodelació completa aprofitant al màxim el seu espai i adaptant-lo a les darreres tecnologies. Ara, té un estil modern i funcional adaptat a les necessitats de la col·legiació i compta, també, amb una sala de juntes preparada per acollir tota mena de reunions.

La sala d’actes, recentment batejada amb el nom de Dr. Pau Miret, té una capacitat per a més de 70 persones i està concebuda com un punt d’intercanvi, aprenentatge i formació obert als metges del territori, però també per a tota la ciutadania. La digitalització d’aquest espai permet, ara, allotjar conferències, celebrar actes o ponències de qualsevol mena.