Per invertir en la investigació mèdica, es repartiran tres premis valorats en conjunt en més de 60.000€.

La Fundación Mutual Médica ha obert el termini per a la presentació de candidatures als Premis de Recerca a l’àmbit de la medicina. Aquest guardó, el qual se celebra anualment, es troba dins del Programa Impulsar(me), i té com a objectiu promoure la investigació entre els metges més joves i reconèixer els millors articles de recerca publicats al sector.

Entre tots els premis, la Fundació Mutual Mèdica reparteix més de 60.000€ distribuïts en tres guardons diferents. La Beca Mutual Mèdica s’adreça a aquells metges residents que estan al seu darrer any de residència o que hagin completat el seu període de formació en els darrers tres anys. La principal missió d’aquesta beca és impulsar entre els joves sanitaris la recerca a l’àmbit mèdic i promoure projectes que tinguin una aplicació potencial a la pràctica clínica. El primer premi està valorat en 25.000€ per al finançament del projecte i, a més, s’atorgaran dos accèssits de 5.000€ cadascun.

Pel que fa al premi Dr. Font, el qual reconeix els millors articles de recerca originals que tinguin una potencial aplicació a la pràctica mèdica, es lliura al metge que hagi estat el primer signant d’una investigació mèdica original publicada a una revista nacional o estrangera indexada , ja sigui en format imprès o digital, durant l’any 2023. És un guardó que any rere any premia l’autor primer signant de l’article triat amb 3.000€ i contempla dos possibles accèssits de 1.000€ cadascun.

La data límit perquè els metges puguin presentar les seves candidatures a la Beca Mutual Mèdica i al Premi Dr. Font és el 30 de setembre. Ho hauran de fer mitjançant un formulari a la mateixa web de la Fundació Mutual Mèdica. En canvi, els estudiants hauran d’emplenar un formulari que els facilitarà la seva facultat i disposaran fins al 15 de juliol per enviar la candidatura al Premi TFG-Fundació Mutual Mèdica. Aquests premis i beques se celebren per tal d’invertir en investigació mèdica i per reconèixer i donar suport al treball dels metges.

Durant el 2023, la Fundació Mutual Mèdica ha destinat més de mig milió d’euros a accions de formació, incloent-hi premis, beques i cursos. Emmarcades dins del Programa Impulsar(me) de la Fundació, aquestes activitats es realitzen en col·laboració amb entitats del sector com l’Organització Mèdica Col·legial (OMC) i el Consell Andalús de Col·legis Mèdics (CACM), entre d’altres.