12 de gener de 2021 a les 17h
Online

 

La Fundació Mémora, té com a objectiu principal oferir suport a l’atenció de les persones, famílies i professionals que conviuen en una situació de final de vida.

En el marc d’activitats que realitzem, hem impulsat un projecte innovador “Ciudades que Cuidan” centrat en les noves necessitats de la ciutadania derivades per l’envelliment de la població, posant especial èmfasi en situacions de soledat no desitjada i final de vida.

El desenvolupament d’aquest projecte té el propòsit de proporcionar arguments i impulsar propostes que contribueixin a avançar cap a una societat més cuidadora, inclusiva i humana: una comunitat que vetlli per un envelliment actiu saludable, garanteixi una cura i acompanyament i, vetlli per prevenir o evitar en el possible, les situacions de mort en soledat.

Amb aquest punt de partida i basats en la reflexió de la professora Victòria Camps que “davant d’una societat orientada, per sobre de qualsevol altra consideració, se situa una societat centrada en el tenir cura”, vam iniciar un Fòrum de debat: “Hacia una Sociedad Cuidadora”. Un espai multidisciplinari de reflexió sobre els reptes que planteja abordar el camí cap a una societat que té cura. Un espai en el qual han participat un centenar de persones expertes en diferents àrees temàtiques: ètica, soledat, medicina, educació, model sanitari, social, salut pública, economia, infermeria, política municipal, urbanisme, psicologia, entre d’altres.

El passat mes d’octubre vam iniciar un cicle de taules rodones, en format webinar, que de manera quinzenal, anirà abordant amb cada un dels grups de coneixement que han estat reflexionant i debatent sobre aquest canvi de societat, amb la intenció de compartir i avançar en el debat dels diferents aspectes més teòrics que haurien de contribuir per fer efectiu aquest canvi.

 

Invitació amb l’enllaç d’inscripció