El pròxim 11 de maig de 2024 l’associació Swim For Ela, portarà a terme la tercera edició de la Travessa Port de Calafat-L’Ametlla de Mar al Port de Cambrils.

Swim For Ela es una associació sense ànim de lucre que té com objectiu recaptar diners per la investigació i recerca de la Esclerosis Lateral Amiotrófica, més coneguda com l’ELA. Aquesta tercera edició consolida la travessa en aigües obertes de 23km en equips de quatre a sis nedadors per relleus, amb l’objectiu de recaptar el màxim de diners per la investigació i recerca d’Esclerosis Lateral Amiotròfica, més coneguda per l’ELA. La primera edició realitzada el 2022 va recaptar un total de 32.000€ i 24 equips i la segona del 2023 un total de 37.000€ i 27 equips. En aquesta tercera hi ha inscrits avui en dia 38 equips i més de 35.000€.

Las inscripcions tant per equips com si es volen fer donatius es pot fer entrant al web de Swim For Ela i clicant inscripcions/donatius. En aquesta tercera edició s’ha incorporat una nova activitat per totes aquelles persones que volen col·laborar però no nadant, sinó caminant.

DESTACADA Swim for ELA 2024

S’ha organitzat una caminada des de Reus a Cambrils, sortint del Santuari de Misericòrdia i el punt d’arribada serà a la platja del Regueral de Cambrils, on voluntaris de Swim For ELA els esperaran, també per inscriure’s s’ha d’entrar al mateix enllaç, però clicant “Caminada”, esperant tenir també molt bona rebuda i èxit de recaptació per la recerca d’una sinó cura, almenys cronificar aquesta malaltia.

Tens una embarcació i vols participar? Segueix llegint!

La travessa sortirà del Port de Calafat a L’Ametlla de Mar, cap a les 8:00h del matí, el trajecte és de 23km direcció Port de Cambrils. Les embarcacions tenen l’amarre gratuït al port de Calafat els dies previs a la travessa. Des de l’organització demanen les dades del embarcació i Capitania de Calafat fa un llistat de totes les embarcacions que estan amarrades allà, a cost zero, igual que al port de Cambrils, estan dins el Club Nàutic també a cost zero, són embarcacions Swimforela.

Què necessiten de l’embarcació i el seu patró?
– primer de tot compromís
– cura de l’equip que porta embarcat, navegar prop del nedador, que a l’aigua sempre n’hi ha un o dos depèn de com s’organitza cadascú.
– posar la bandera que identifica l’equip i el vaixell a la vista i tenir cura

L’organització els convoca al sessió informativa el dia abans a la Confraria de Pescadors de Cambrils, on es coneixen entre tots, equips i patrons, el dia de la travessa es desplacen des de Cambrils a Calafat en autocars posats per l’ajuntament de Cambrils, qui vulgui, ja que algun patró es pot quedar a dormir a la nau si ja és port.

Abans de la sortida es dona a tots els patrons un welcomepack amb l’esmorzar, beguda, tiquets del dinar, postres i cafè més la samarreta de l’edició actual. Quan s’arriba a Cambrils tenen el Racó Gastronòmic Swimforela, on podran dinar fideuada, gentilesa de la Confraria de Pescadors i Peixos Savall, cafè i postres per part de la Penya Barça de Cambrils, col·laboradors de Swimforela, així com els nostres voluntaris els ajudaran en el que calgui.