Des del Col·legi de Metges de Tarragona hem preparat una càpsula de vídeo en el marc de les Festes de Nadal fent protagonistes als col·legiats més antics de la nostra Institució. L’anunci, que compara el Nadal que van viure ells amb els actuals, busca conscienciar a la ciutadania durant aquestes dates.

 

“Per tu, per mi” és el nom de l’anunci elaborat pel COMT per aquest Nadal excepcional on, malauradament, la COVID-19 n’és, en bona part, protagonista. En la càpsula audiovisual s’ha volgut entrevistar als metges més antics de la Institució i se’ls ha preguntat per aquelles dates. La Dra. Aurèlia Moreno, el Dr. Josep Giné, el Dr. Manuel Alonso i el Dr. Agustí Tarrés ens han explicat les seves vivències, les anècdotes de quan eren petits. Uns records que no deixen indiferent a ningú.

Viure el Nadal durant la Segona Guerra Mundial a Anglaterra com ho va viure la Dra. Moreno, sense cap mena de decoració, sense joguines o menjar certs productes que resultaven únics en els àpats nadalencs són algunes de les vivències que els protagonistes presenten. Unes dates complicades on les mancances eren patents en tota la societat però, malgrat això, la màgia i la solidaritat de Nadal feien que, per a ells, fos l’època més bonica de l’any.

En l’anunci “Per tu, per mi” són els mateixos protagonistes qui fan una crida a la ciutadania perquè sigui conscient i solidària. Enguany, la COVID-19 no permetrà viure unes festes com fins ara s’havia fet però, ells amb nadals molt més durs, van viure aquelles dates amb gran felicitat. Per aquest motiu que la Dra. Moreno, el Dr. Alonso, el Dr. Giné i el Dr. Tarrés han volgut ajudar al COMT en l’elaboració d’aquesta campanya, ja que amb molt menys, van gaudir igualment d’uns nadals inoblidables.

Des del COMT es vol aprofitar aquesta campanya per a fer una crida a la responsabilitat i a la conscienciació. És a les nostres mans poder gaudir d’un Nadal segurs.