Sense l’AGER (camp), la ciutat no hauria existit. Gaudeix d’un matí visitant una vil·la romana, un aqüeducte, una pedrera i un monument funerari i coneix un dels grans personatges de la història romana.

Per conèixer millor la Tarragona romana, un recorregut pels seus voltants és la forma ideal d’entendre la vida i l’estructura d’un imperi basat en les ciutats.

Tàrraco necessitava proveir-se de pedra per a la construcció dels seus grans edificis, així com d’aigua i productes agrícoles per al manteniment dels seus 40000 habitants. El conjunt de monuments romans que es troben als voltants de Tarragona és un clar exemple de la intensa activitat que hi havia als voltants de la ciutat romana. Seleccionant alguns d’aquests llocs, s’ha dissenyat un tour perquè gaudiu d’un matí a les rodalies de Tarragona.

Se sortirà de la ciutat cap a la vil·la romana d’Els Munts, aturant-vos en el camí per a observar la Torre dels Escipions, antic monument funerari situat al costat de la Via Augusta. A Els Munts, visitareu el petit museu, les termes i les dependències de la casa. Les vil·les romanes eren grans mansions extramurs que controlaven amplis territoris de cultiu per a proveir les ciutats de productes bàsics. En aquesta en concret es diu que hi va residir l’emperador Adrià durant la seva estada a Tàrraco. La vostra guia us explicarà com vivien els propietaris en els diferents espais residencials i llocs d’oci i com els treballadors o esclaus feien ús dels diferents espais productius. Comprendreu la importància de les tasques arqueològiques que s’han dut a terme a la vil·la des que es va descobrir i com una desgràcia ocorreguda fa 2000 anys ha permès que es conservin pintures i mosaics.

DestacadaPlaOci_EspaisRuralsTGN

A continuació, us dirigireu a la impressionant pedrera romana d’El Mèdol, d’on prové la major part de la pedra utilitzada per a la construcció dels edificis romans de Tarragona i finalitzareu el recorregut a l’aqüeducte romà, conegut com a Pont del Diable o Pont de les Ferreres, una monumental obra d’enginyeria, imprescindible per al proveïment d’aigua de l’urbs romana. Aquí, a més de conèixer l’enginyeria hidràulica inventada pels romans per a abastir d’aigua la ciutat, també descobrireu la llegenda que dona nom a aquest aqüeducte i coneixereu en Frontinus, un personatge cabdal de la història romana.

HORARIS I DETALLS

  • Punt de Sortida de l’autocar a Reus: Estació d’autobusos de Reus a les 9:00
  • Punt de sortida de l’autocar a Tarragona: Avinguda de Catalunya, Camp de Mart a les 9:30
  • Servei de guies experts en l’arqueologia de Tarraco.
  • Personatge teatralitzat a l’aqüeducte 
  • Servei d’autocar durant tota la ruta.
  • Entrades als recintes monumentals.
  • Durada de l’activitat: 4 hores
  • Metge col·legiat gratuït en autocar (1 per reserva)
  • Acompanyant en autocar (amb descompte) 15 €