El Col·legi de Metges de Tarragona i Consell de Col·legis de Metges de Catalunya volen mostrar el seu suport a l’aprovació del decret d’acreditació d’indicació infermera aprovat per la Generalitat de Catalunya.

El COMT i el CCMC consideren que les noves competències i responsabilitats dels professionals d’infermeria són una oportunitat per treballar millor. Sempre han estat a favor de l’assumpció de més competències i responsabilitats per part dels infermers/es. Tot i això, tant el COMT com el CCMC no consideren adient una acreditació massiva i s’aconsella estar en possessió d’una formació específica d’infermeria per poder indicar medicaments d’ús humà.

Per últim, en el marc del treball en equip i de protocols definits, la junta del COMT reconeix la indicació de productes propis per part d’infermeria però recorda que és al metge/ssa dins dels equips, a qui li correspon fer el diagnòstic clínic i la proposta de tractament. Els medicaments subjectes a prescripció mèdica segueixen estant subjectes a prescripció exclusiva de personal facultatiu.

Enllaç directe al DECRET 180/2019, de 27 d’agost, pel qual es regula el procediment d’acreditació de les infermeres i els infermers per a l’exercici de la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d’ús humà