Oberta la convocatòria d’Ajudes de la Fundació Mutual Mèdica sobre la investigació mèdica, un dels pilars de l’Entitat

La Beca Mutual Mèdica premia el millor projecte d’investigació amb 25.000 € i el Premi Dr. Font dota amb 3.000 € a l’autor del millor article sobre investigació mèdica

La Fundació Mutual Mèdica, que promou la formació de metge i la investigació mèdica, ha obert la convocatòria d’ajudes a la investigació a través de la Beca Mutual Mèdica, així com la convocatòria del premi Dr. font, iniciatives que donen suport a projectes d’investigació mèdica que suposen una contribució decisiva a la comunitat mèdica i en la població.

La Beca Mutual Mèdica, que compleix 31 edicions, està dirigida als residents d’últim any o els que han finalitzat el MIR en els últims tres anys, i compten amb un projecte d’investigació mèdica que necessiti finançament. El primer premi està dotat amb 25.000€ i més, la beca té dos accèssits de 5.000€.

Creat en 2007 en honor al destacat immunòleg i membre de Consell d’Administració de Mutual Mèdica, el Premi Dr. J. Font és un reconeixement als millors articles d’investigació amb aplicació potencial en la pràctica mèdica. El guardó està dirigit als professionals de la medicina que han publicat durant l’any anterior a la convocatòria un article sobre investigació mèdica en una revista indexada, nacional o internacional. El guardó remunera el ‘primer signant’ de l’article amb 3.000 € i contempla dos possibles accèssits de 1.000 € cada un.

“La recerca és una contribució decisiva a la comunitat mèdica i la població i sense ella no serien possibles la creació de noves teràpies, el desenvolupament d’eines diagnòstiques innovadores i la cura de malalties. Des Mutual Mèdica estem compromesos amb l’evolució de la medicina i, per aquest motiu, donem suport activament la investigació mitjançant premis i beques “, explica el Dr. Alejandro Andreu, president de la Fundació Mútua Mèdica.

Tots els residents i metges interessats en participar-hi, tindran fins al 30 de setembre per lliurar les seves candidatures omplint un formulari a la pàgina web de Mutual Mèdica. L’acte de lliurament dels premis i beques de Mutual Mèdica serà presencial i tindrà lloc a la ciutat de Santander el proper 26 de novembre de 2021.

Guanyadors d’edicions anteriors

Alguns exemples que han tingut repercussió en la pràctica clínica són: el projecte liderat pel Dr. Salvador Arias sobre el primer model de pell humana per enginyeria de teixits va guanyar el premi en 2012; el treball sobre Anèmia presentat per la Dra. Vanesa Antón, guanyadora en 2018, va ser presentat a la conferència europea de HIV (EACS 2019); l’estudi de la Dra. Carmen Herrero sobre càncer, es va publicar a la Revista Ecancer i es va presentar, també, al Congrés Europeu d’Oncologia Mèdica; i el projecte de Dr. Salvador Serra sobre el Parkinson que va obtenir una beca en 2010.