La doctora Jaci Molins Roca presentarà el seu llibre, Trobades amb 69 dones el pròxim 12 d’abril, 18:30 hores, a la sala Dr. Santiago Mallafré del COMT

Aquest llibre neix d’una idea, celebrar el 69è aniversari de l’autora fent 69 trobades amb 69 dones.

Tot i que la pandèmia ha trastocat la manera de relacionar-nos amb els altres, minvant el nombre d’interaccions presencials, la Jaci ens demostra que és possible dur a terme un projecte, malgrat les dificultats, si hi ha un propòsit ferm al darrere. Tot i que l’objectiu inicial era gaudir només del retrobament i parlar dels plans i inquietuds actuals de les dones amb qui compartia una estona, de mica en mica el procés esdevé alguna cosa més. Un repàs de les seves vivències. A través de la mirada de les dones significatives de la seva vida, ens mostra petits fragments de la seva pròpia història i de les protagonistes, alhora que en destaca trets de personalitat i tot el que li aporten.

El llibre està escrit en forma de diari cronològic i cada capítol correspon a cadascuna de les 69 trobades individuals; l’ordre no va ser establert prèviament, sinó que va estar condicionat per les restriccions de la pandèmia i l’agenda de les dones. L’autora explica què l’uneix a cada dona, perquè l’ha escollit, on es troben i què ha succeït de màgic durant l’estona que han passat juntes. 

El projecte ha estat possible gràcies a la generositat de totes les participants que han compartit amb naturalitat les seves il·lusions, propòsits o dubtes i també les seves penes… sempre sota el marc de la pandèmia i des d’un prisma femení. Parafrasejant l’eslògan feminista “El que és personal és polític”, l’autora ofereix als lectors aquestes vivències amb la intenció de què el seu projecte no sigui només un assumpte personal, sinó també col·lectiu. Teixir xarxes, com diu una de les dones.

Sobre la doctora Jaci Molins

La Dra. Jaci Molins Roca va néixer a Manresa i després del seu pas per Terrassa i Barcelona, viu a Roda de Berà des de fa anys. És metgessa especialista en rehabilitació, psicoterapeuta familiar i coach. Ha exercit diferents càrrecs en el sector sanitari durant gairebé cinquanta anys, dels quals  trenta a l’Hospital de Sta. Tecla de Tarragona, i actualment està jubilada.

Ha sigut professora de Fisioteràpia i Medicina a la U.R.V. i també a diferents màsters universitaris de Coaching i a diversos Centres de salut. És autora de quatre llibres de coaching salut i d’articles científics i de divulgació.

Aquest és el seu primer llibre més personal, on a través de la mirada de 69 dones significatives de la seva vida, ens mostra les seves pròpies vivències i les vol compartir amb els lectors i companys de professió.