Personalitats públiques de diferents àmbits professionals s’uneixen a la campanya per la defensa de l’Atenció Primària impulsada per el Fòrum d’Atenció Primària, l’objectiu de la qual és denunciar la seva complexa situació i remarcar la importància que té en el sistema sanitari.

L’escriptora i filòloga, Irene Vallejo, guardonada amb el Premi Nacional d’Assaig 2020 pel seu llibre ‘L’infinit en un jonc’, explica que “el millor camí per a expressar la nostra gratitud és cuidar dels qui ens cuiden”. “Des que va començar la pandèmia, els professionals d’Atenció Primària han dedicat hores interminables en duríssimes jornades a atendre onades de malalts, servint de dic i evitant el desbordament dels hospitals”, subratlla l’autora.

Els periodistes i presentadors de televisióAna Ibáñez i Àngel Pons, han enviat una salutació als sanitaris pel Dia de l’Atenció Primària. “Que importants són la prevenció i el diagnòstic precoç”, remarca el comunicador.

El pediatre i creador de contingut en xarxes socials sota el nom ‘Parlant amb el Pediatre’, Héctor Climent, aclareix que l’Atenció Primària “no és la baula més feble”, sinó que consisteix en “els fonaments del sistema de salut”. El professional parla de tres funcions vitals que realitza aquest primer nivell assistencial com són la prevenció, el diagnòstic precoç i actuar com a filtre, perquè de no ser per ell, “l’atenció hospitalària col·lapsaria”.

A més, Hèctor Climent reclama canvis en el treball com incrementar el temps per pacient, millorar els recursos, ampliar el personal… i, en definitiva, augmentar també la despesa sanitària.