Investigadors de la URV i l’IISPV inicien les enquestes a la població. Els resultats es compararan també amb altres països amb diferents estratègies de confinament

L’enquesta que han realitzat investigadors del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili i de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, liderats per la investigadora Mònica Bulló, s’ha dissenyat per valorar els efectes que la situació de confinament actual poden tenir sobre el sobrepès i l’obesitat, però també sobre la qualitat de l’alimentació, de la son i d’aspectes psicològics més relacionats amb l’ansietat o la depressió.

L’enquesta s’inicia ara a l’Estat espanyol, per població adulta i en una segona fase s’estendrà a d’altres països europeus i possiblement llatinoamericans per poder comparar l’impacte que han tingut les diferents estratègies de confinament que s’han adoptat cada país.

El mateix grup investigador ha començat a treballar també en la realització d’un estudi a nivell europeu per tal de valorar l’efecte que el confinament pot tenir a més llarg termini, no només sobre la incidència d’obesitat, sinó també sobre l’evolució de diversos factors de risc metabòlic i patologies associades.

El mateix grup investigador ha començat a treballar també en la realització d’un estudi a nivell europeu per tal de valorar l’efecte que el confinament pot tenir a més llarg termini, no només sobre la incidència d’obesitat, sinó també sobre l’evolució de diversos factors de risc metabòlic i patologies associades. De moment treballen amb investigadores i investigadors de la Universitat de Ionannina (Grècia) i de l’Imperial College de Londres.

Podeu respondre l’enquesta aquí