Amb l’objectiu de detectar casos de COVID-19, aquest dissabte 5 de desembre s’iniciaran els cribratges en les ciutats de Tarragona i a la ciutat de Reus. Posteriorment, s’ampliaran els punts de mostreig mòbils en funció de la situació epidemiològica. 

 

Els cribratges intensius consistiran en Test d’Antigen Ràpid amb mostra nasofaríngica a població asimptomàtica a partir dels 16 anys. La importància dels cribratges massius és cabdal per a poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i, d’aquesta manera, poder aturar les cadenes de transmissió que es puguin generar.

 

On es realitzaran?

A Tarragona:
– Hotel SB Exprés (Plaça de les Corts Catalanes, núm. 4).
Horaris: dissabtes i dimecres de 9h a 13.00h i dilluns, dimarts, dijous i divendres de 15.30h a 19.30h.

A Reus
– Mòduls exteriors del CAP Sant Pere ( Camí de Riudoms, 53).
Horaris: dissabtes i dimecres de 9h a 13h i dilluns, dimarts dijous i divendres de 15.30h a 19.30h.

 

Què cal fer i què cal portar?

Per facilitar tràmits és important portar la targeta sanitària.
Els cribratges es faran sense demanar cita prèvia, per tant, la ciutadania pot acudir a fer-se la prova dins dels horaris i dies establerts.

 

Qui queda EXCLÒS de fer-se la prova?

S’exclou a la població simptomàtica, a persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu de COVID-19 i a aquelles que se’ls hagi fet alguna prova de diagnòstic de COVID-19 en els darrers tres mesos.

 

Com coneixeré el resultat de la prova?

Si és negatiu, l’usuari rebrà un missatge de text al mòbil.
Si el resultat és positiu, l’usuari ho sabrà mitjançant una trucada i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut.

Des del Col·legi de Metges de Tarragona es vol destacar la importància de la realització de cribratges intensius. Són una eina eficaç per a tallar la transmissió del virus però cal comptar amb la implicació ciutadana per a fer-ho possible.

 

Font de la informació Canal Salut de la Generalitat