El proper 28 de juny, Metges de Catalunya (MC) inaugurarà l’any de celebració del seu centenari al Seminari Centre Tarraconense. Es tracta del mateix lloc on, el 28 de juny de 1919, en el marc del III Congrés de Metges de Llengua Catalana celebrat a Tarragona, es va constituir la comissió organitzadora que nou mesos més tard, el 27 de març de 1920, acabaria el seu treball amb la fundació del Sindicat de Metges de Catalunya (SMC) a l’Ateneu Empordanès de Barcelona.

L’organització presentarà el disseny del logotip del centenari, que es convertirà en la seva nova imatge institucional a partir del proper mes de gener, i el programa d’actes amb el qual commemorarà l’efemèride al llarg del 2020 en què destaca el gran acte central que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona el dia 27 de març, coincidint amb la data oficial de l’aniversari del sindicat.

El Seminari Centre Tarraconense, que forma part del conjunt històric monumental de l’acròpolis de Tarragona, declarat patrimoni mundial de la humanitat per la UNESCO, acollirà els membres del Consell Executiu de MC, els delegats i afiliats del sindicat, així com les principals autoritats polítiques, sanitàries, col·legials i acadèmiques de la ciutat i la província de Tarragona.

El president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT), Fernando Vizcarro, donarà la benvinguda als assistents i el president i secretari general de MC, Jordi Cruz i Josep Maria Puig, respectivament, oferiran sengles parlaments. A més, Josep Lluís Martín i Berbois, doctor en història contemporània i cronista del sindicat, presentarà la conferència ‘Els orígens del Sindicat de Metges de Catalunya: una organització al servei de la medicina i el país’ en què repassarà els inicis del SMC en els anys vint del segle passat fins als temps convulsos de la Segona República i la Guerra Civil.