El barri del Serrallo va ser la zona escollida per celebrar l’acte on es van fer entrega dels premis dels metges artistes.

Gairebé una setantena de persones vingudes d’arreu del territori es van donar cita a Tarragona per celebrar una nova Jornada Cultural. Enguany se celebrava la novena edició i, per a Tarragona, va ser un acte farcit d’emotivitat, ja que la primera Jornada Cultural, celebrada el 2010, va tenir lloc en la mateixa localitat.

La jornada va començar amb l’arribada dels companys de Barcelona, Lleida i Girona al barri mariner del Serrallo.

 Després de la recepció, els participants es van embarcar en una embarcació del tipus golondrina per navegar per tota la zona del port. Els assistents van poder descobrir la fisonomia del litoral tarragoní a bord del vaixell que, durant gairebé dues hores, va recórrer les tranquil·les aigües que banyen Tarragona.

En tornar a terra després de la travessa, els assistents es van apropar fins al Teatret del Serrallo. Aquest recinte va ser l’espai escollit per allotjar l’entrega de premis dels metges artistes. El representant del Port de Tarragona, el Director de Port Ciutat, el senyor Gabriel Mas, va ser l’encarregat d’obrir la gala. Tot seguit, l’Il·lustre president del Col·legi de Metges de Tarragona, el Dr. Fernando Vizcarro, va voler destacar els orígens d’aquesta diada recordant que la Jornada Cultural “van néixer fruit de les sinergies que es van crear entre el vocal de metges jubilats de Barcelona, en aquell moment el Dr. Joaquim Ramis i el nostre vocal, el Dr. Jaume Fontanet”.

Després dels parlaments va arribar el moment de l’entrega de premis. A continuació es detallen els guardonats i els Col·legis que van fer entrega dels premis.
– Premi de Poesia, entregat pel Col·legi de Metges de Lleida recaure en el Dr. Izaga Espinosa.
– Premi de Fotografia, entregat pel Col·legi de Metges de Girona va recaure en el Dr. Esteve López.
– Premi de Cinema va quedar desert però es va presentar, fora de concurs, una pel·lícula rodada pel Dr. Fontanet, vocal de la vocalia de jubilats de Tarragona, en els anys 70.
– Premi de Narrativa, entregat pel Col·legi de Metges de Barcelona, va recaure en el Dr. Josep Ramon Germà.
– Premi de Dibuix i Pintura, entregat també pel Col·legi de Metges de Barcelona, va recaure en el Dr. Jordi Altimiras.

En acabar l’acte es va realitzar un dinar de germanor i la jornada va finalitzar amb una visita teatralitzada al museu que el Port de Tarragona. De la mà de dos actors, els assistents van poder descobrir els secrets de la història del port de Tarragona.