Uns 200 participants de totes les edats van gaudir dels beneficis de l’activitat física diària amb el lema “Activa la vida, millora la vida”.

 Amb motiu de la celebració del desè aniversari del Dia Mundial de l’Activitat Física, es va dur a terme la setena edició de la caminada “A bon pas fem salut”, que té per objectiu difondre a la població el missatge d’enguany: “Activa la vida, millora la vida”. Aquest acte s’emmarca dins del Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES), que forma part del Pla interdepartamental i intersectorial de salut pública, i pretén que la salut sigui present en totes les polítiques, ja que la major part dels determinants de la salut de la població es troben fora del sistema sanitari.

Per aquest motiu, el 4 d’abril a la tarda, es va celebrar a Tarragona la Caminada “A Bon pas fem salut”. Els seus objectius eren col·laborar en la difusió dels beneficis de la pràctica diària d’activitat física com a instrument de salut i benestar, i donar a conèixer els efectes positius d’aquesta pràctica sobre l’esfera emocional. Es recomana acumular 30 minuts d’activitat física cada dia als adults i persones grans, i 60 minuts als infants i adolescents.

La caminada va començar a l’esplanada del Camp de Mart i les 200 persones participants van fer un recorregut urbà, circular, de fàcil nivell, que va travessar els principals carrers de la ciutat i una part del camí del riu Francolí, amb una durada total de dues hores.

L’organització de la caminada va córrer a càrrec de la representació territorial de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Tarragona, el Consell Esportiu del Tarragonès, Esports de la Universitat Rovira i Virgili i el Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona. L’acte va ser possible gràcies a la col·laboració activa d’entitats professionals de Tarragona: el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers, el Col·legi Oficial de Metges, el Col·legi Oficial de Farmacèutics i el Col·legi Oficial de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya.

La VII Caminada “A bon pas fem salut” també s’emmarca, juntament amb altres actes, dins les activitats que es porten a terme al programa Abril (mes de la salut) de la xarxa d’entitats de Tarragona Saludable, la qual invita a participar-hi per fomentar l’adopció d’hàbits saludables.

També hi van participat professionals de la salut i actius del Programa PAFES, que es desenvolupa als centres d’atenció primària de la ciutat dels diferents proveïdors de salut: Muralles Salut, Xarxa Tecla i Institut Català de la Salut, i altres entitats com: Mou-te Serveis i Lleure i l’Associació per la Promoció i la Formació del Voluntariat de Tarragona.