• Divendres a les 10 es posarà en marxa el marcador per inaugurar la Marató, que manté el format dels dos dies i la ubicació al Recinte Firal
  • Enguany, la Marató té la imatge dels gegants negres del seguici popular de Tarragona
  • La campanya arriba en un moment en què les reserves de sang estan més baixes del que és habitual
  • Avui hi ha poc més de 5.000 unitats de sang a Catalunya i l’ideal seria tenir-ne unes 8.000

Tarragona torna a acollir una Marató de Donants de Sang coincidint amb la Festa Major de Santa Tecla. Divendres 16 es posarà novament en marxa el comptador amb l’objectiu de sumar 550 donacions de sang i un centenar de donacions de plasma, una xifra mai assolida abans.

Aquestes donacions han de permetre remuntar les reserves de sang, que s’han reduït durant les últimes setmanes i que situen les reserva a 5.000 unitats.

Aquest any la Marató vol animar més persones a què vinguin a donar sang per primera vegada, ja que les restriccions de la Covid han fet baixar el nombre de donants nous.

Aquest any la imatge del cartell la protagonitzen els Gegantons Negritos que s’han animat a donar sang.

Busquem donants nous

El repte és animar a tothom a donar sang. Aquests anys de pandèmia ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessin a donar sang per primera vegada. El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no hem pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones s’iniciïn en la donació.

Si en un any normal, més de 30.000 persones comencen a donar sang, aquests 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat.

Suport d’entitats

La Marató de Donants de Sang a Tarragona és possible gràcies a la implicació de l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de donants de sang del Tarragonès com organitzadors .

La Marató compta amb el suport d’entitats de la ciutat, que any rere any venen a donar sang en grup i així recolzar la Marató i donar a conèixer el gest a les xarxes per animar altres a que vinguin a donar sang.

Informació relacionada

Per a què es fa servir la sang? https://www.bancsang.net/blog/que-servir-sang/

Testimonis de persones que han necessitat sang: https://www.moltesgracies.net/