El COMT i Medicorasse estan al servei dels professionals sanitaris afectats que vulguin accedir a l’ajuda d’UNESPA.

Un centenar d’entitats asseguradores ha aportat 37 milions d’euros per constituir un fons solidari amb la finalitat de protegir el personal sanitari que treballa en la contenció de la COVID-19 a Espanya. La patronal del sector, la Unión Española de Entidades Aseguradoras y Reaseguradoras (UNESPA), subscriurà amb aquest fons una assegurança de vida col·lectiva gratuïta que donarà cobertura a uns 700.000 professionals que treballen directament per contenir la pandèmia.

Els professionals que gaudiran de la cobertura d’aquest fons solidari són, segons informa UNESPA, metges, infermers, auxiliars d’infermeria, zeladors i personal d’ambulàncies que formen part del Sistema Nacional de Salut i que es troben involucrats directament en la lluita contra la COVID-19. També s’inclouen aquells que treballen en residències de gent gran, tan públiques com privades.

L’assegurança cobrirà la defunció per causa directa de la COVID-19 d’aquests professionals amb un capital de 30.000 euros per treballador, que rebrien els seus hereus legal. També contempla un subsidi d’hospitalització per aquells que es contagien i requereixin ingrés hospitalari. En aquest cas, el sanitari rebria la quantitat de 100 euros al dia si l’hospitalització supera els tres dies i fins a un màxim de dues setmanes . Aquesta protecció tindrà una vigència de sis mesos, a comptar des de l’inici de l’estat d’alarma i s’aplicarà amb caràcter retroactiu des del passat 14 de març i fins al 13 de setembre.

UNESPA també ha anunciat que en cas que la sinistralitat sigui menor que el fons constituït, l’import restant es destinarà a fer costat als afectats per la pandèmia.

El COMT i Medicorasse, la corredoria d’assegurances del Col·legi, han activat els instruments oportuns per donar servei als beneficiaris d’aquest fons aportat per les companyies asseguradores.

Per obtenir més informació, podeu posar-vos en contacte a través dels telèfons 977 232 012 o el 900 101 130; per correu electrònic a medicorasse@med.es o enviar el següent formulari