ACTE CANCEL·LAT PER LA CRISI SANITÀRIA PROVOCADA PER LA COVID-19

Davant la  difícil situació que s’està vivint, s’ha considerat la conveniència de suspendre la celebració de la Jornada Cultural 2020. La nova data de l’acte encara està per determinar però tot indica que serà l’any vinent.

Si ets metge o metgessa amb aficions artístiques, et convidem a participar en la vintena edició del concursos artístics

 

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya convoca de nou a tots els metges i metgesses artistes o amb aficions artístiques i als seus i les seves conjugues a participar en aquesta nova edició dels Concursos Artístics en les disciplines de cinema, dibuix/pintura, fotografia, narrativa breu i poesia.

 

Accés a la informació i a les bases en format PDF  

 

Com s’hi pot participar?

Hi ha unes bases comunes per a totes les disciplines que exposem tot seguit i unes bases específiques de cada una d’elles que podeu consultar fent clic a la disciplina en la que vulgueu participar:

CinemaDibuix/PinturaFotografiaNarrativaPoesia

 

Bases del concurs comunes a totes les disciplines

Un any més els quatre col·legis catalans, reunits en el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, fan la convocatòria dels cinc concursos als seus col·legiats. Podeu contactar amb el vostre col·legi respectiu a l’hora de presentar els vostres treballs.

Convocatòria: hi poden participar tots els metges col·legiats a Catalunya i els seus conjugues.

Inscripció: la inscripció és gratuïta.

Acceptació: la participació al concurs assumeix l’acceptació íntegra de les bases generals i de cada modalitat així com el veredicte del jurat corresponent.

Les obres premiades pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya podran ser reproduïdes en els mitjans que es consideri oportú així com la relació de metges participants.

Qualsevol cas no previst en aquestes bases serà resolt per l’organització.

Termini de presentació dels treballs: entre els dies 1 d’abril i 14 de maig de 2020 a les 10 hores.

Com fer arribar els treballs? Els treballs en format digital (cinema, fotografia, narrativa i poesia) es poden enviar a l’adreça de correu electrònic del col·legi que organitzi la disciplina en que es participa. La resta de treballs (dibuix i pintura i DVD en el cas que no el presentin digitalment) es poden portar al col·legi respectiu i aquest ho farà arribar al COMB (dibuix i pintura) i a Tarragona (cinema en format DVD). A partir del 6 de juny aquests treballs seran retornats als col·legis d’origen per a què els retornin als seus autors.

Premis:

  • El premi Tritó de bronze s’atorga als guanyadors dels concursos de Dibuix i Pintura, Narrativa i Poesia. És obra d’Eusebi Arnau –escultor– i Lluís Masriera –joier–, grans artistes representatius del modernisme català.
  • El premi Antoni Mussa s’atorga als guanyadors del concurs de Cinema. Antoni Mussa va viure a cavall del segle I abans de Crist i del segle I després de Crist. És el primer metge tarragoní del que es té notícia. El I CERTAMEN MÈDIC DE CINE AMATEUR “PREMI ANTONI MUSSA” es va dur a terme l’any 1971.
  • El premi Esculapi de bronze s’atorga als guanyadors del concurs de Fotografia. És una estàtua trobada al jaciment d’Empúries l’any 1909 durant les excavacions, fetes en dues parts, i durant 98 anys fou exposada a la seu de Barcelona del Museu d’Arqueologia de Catalunya i va ser portada a la seu d’Empúries el març de 2008.

Jurat: estarà format per experts de reconegut prestigi a criteri del col·legi organitzador del respectiu concurs. Els premiats de cada modalitat podran formar part del jurat de la convocatòria de l’any següent i, en aquest cas, no podran presentar-se a concurs.

Acte de proclamació i lliurament de premis: tindrà lloc en el marc de la X Jornada Cultural del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya que es durà a terme a Lleida el proper 28 de maig de 2020. Els premiats de tots cinc concursos seran convidats pel col·legi que organitza cada disciplina a assistir-hi amb un/a acompanyant per tal que puguin recollir el seu guardó.

 

DISTRIBUCIÓ DE DISCIPLINES I COL·LEGIS

 

Cinema amateur:

Col·legi Oficial de Metges de Tarragona.
Sra. Elisabet Mata
Via de l’Imperi Romà, 11. 43005 Tarragona – Tel. 977 232 012comt@comt.cat

 

Dibuix i Pintura / Narrativa breu:

Col·legi de Metges de Barcelona.
Dept. d’Activitats i Congressos. Sra. Patrícia Martínez
Pg. Bonanova, 47. 08017 Barcelona – Tel. 935 678 860 – congres@comb.cat

 

Fotografia digital:

Col·legi Oficial de Metges de Girona.
Sr. Xavier Roca
Carrer Albereda, 3-5. 17004 Girona – Tel. 972 208 800xroca@comg.cat

 

Poesia:

Col·legi Oficial de Metges de Lleida.
Sra. Maria Àngels Sànchez
Rambla d’Aragó, 14. 25002 Lleida – Tel. 973 270 976secredir@comll.cat