La Direcció General de Professionals del Departament de Salut i la Divisió de professionals SISCAT del Catsalut han elaborat un document d’informació sobre el procediment a seguir perquè els professionals mèdics que reuneixin els requeriments puguin sol·licitar al Ministeri de Sanitat el títol de metge o metgessa especialista en Medicina d’Urgències i Emergències per via extraordinària segons preveu la disposició transitòria primera.

Aquest document consta de tres parts:

  • Un aclariment conceptual d’allò que preveu el Reial Decret.
  • Informació dels passos a seguir en el procediment de sol·licitud. El procediment es fa en dues fases: primer amb el Departament de Salut per obtenir el certificat d’acreditació d’exercici professional i després amb el Ministeri de Sanitat per sol·licitar el títol d’especialista.
  • Un annex amb les especialitats mèdiques i centres inscrits en el REGCESS.

En la primera fase, com es pot veure al document d’informació, cal demanar al Departament de Salut el certificat d’acreditació d’exercici professional, tràmit que està previst que sigui operatiu a partir del 15 de setembre.

Atès que per sol·licitar aquest certificat és imprescindible aportar un certificat previ del centre sanitari on s’han prestat els serveis requerits en el Reial Decret, és recomanable que els interessats ja contactin directament amb la direcció de recursos humans del centre, demanant que es certifiquin els serveis, d’acord amb el formulari-model que el Departament de Salut ha posat a disposició dels centres (el formulari també està disponible a canalempresa.gencat.cat; veure enllaç més avall).

Fa uns dies, ja es va publicar una notícia, ara actualitzada, on s’informa sobre la regulació i vies extraordinàries per a l’obtenció del títol d’especialista en Medicina d’Urgències i Emergències. Així mateix, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) va emetre un comunicat conjunt amb la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències (SOCMUE) on valorava la creació de l’especialitat, llargament reclamada.

Dubtes i consultes

Si teniu algun dubte o consulta sobre els requisits per optar al nou títol creat o sobre el procediment, podeu enviar un correu electrònic a juridic@comt.cat indicant el vostre nom, número de col·legiat, motiu de consulta i telèfon de contacte.

Enllaços d’interès