Professionals del Servei de Medicina Interna i de Cardiologia fan sessions de formació mèdica i participen en un repte culinari juntament amb el Xef Pep Moreno. Tot enregistrat al restaurant Deliranto de Salou amb estrella Michelin 2019, es pot veure al complet a la plataforma www.formetarraco.com

 

El Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona organitza el Cook & Health, Cuina Cardiosaludable, un projecte de formació i de solidaritat per recaptar fons per a projectes coordinats pel Mossèn de l’Hospital Joan XXIII, Xavier Fort. 

En la jornada, en la qual el COMT també hi ha format part, es pot visualitzar on-line en la web formetarraco.com i s’han desenvolupat quatre sessions formatives i un repte culinari cardiosaludable en vídeo.

La primera sessió la realitza la Dra. Cabrera, del Servei de Cardiologia de l’Hospital Joan XXIII, sobre fibril·lació auricular. La segona sessió a càrrec del Dr. David Riesco, del Servei de Medicina Interna del centre sanitari, sobre tromboembolisme pulmonar. La tercera sessió, el Dr. Miguel Camafort del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Clínic de Barcelona, sobre l’abordatge clínic del risc cardiovascular. La quarta sessió, Harmonia de sabors i colors, del xef del restaurant de Salou, Deliranto, Pep Moreno, que cuina tres plats cardiosaludables.

Després de les sessions, el repte culinari consisteix en què els tres metges especialistes, que han fet les sessions mèdiques formatives, han de realitzar un plat cardiosaludable cadascun d’ells, amb el format televisiu de “Masterchef”. El jurat que decideix el plat guanyador està format per la Cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Joan XXIII, Teresa Auguet, el president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona, Jaume Benages, el propi Xef, Pep Moreno, i la dissenyadora gràfica, Núria Llort. El guanyador del repte va ser el Dr. Miguel Camafort.

A més, en aquest context s’organitza una rifa solidària d’una jaqueta de xef personalitzada, un lot de productes locals i un lot de productes per a persones diabètiques, de les empreses Avellana de Reus, Olis de Riudoms i Edulcodiet. Els fons recaptats es destinaran a projectes solidaris del Mossèn Xavier Fort de l’Hospital.

El 5 de gener es farà el sorteig entre totes les persones que hagin omplert el formulari i hagin fet una donació per al projecte de Mossèn Fort. A més, es podran fer donacions voluntàries en el número de compte ES89 2100 5659 4002 0000 3836 i al Bizum 01716 de la fundació Hospital Joan XXIII per a donar suport al Mossèn.

 

 

WORKSHOP

Armonia de sabors, colors i elements complementaris cardiosaludables. Elabora tres receptes cardiosaludables
Xerrada de Pep Moreno:

 

Concurs Gastronòmic Workshop fusió d’alta cuina i medicina
Concurs de cuina: