Sols 4 positius d’un total 1.491 proves mostren la tendència a la baixa de contagis entre els professionals de l’ICS Terres de l’Ebre

Atesa la situació epidemiològica que s’està vivint en els centres sanitaris de la Gerència Territorial de l’ICS Terres de l’Ebre, i amb la intenció de detectar casos asimptomàtics i d’evitar nous contagis, les direccions de l’Hospital Verge de la Cinta i d’Atenció Primària van instar els treballadors dels centres respectius a participar en un cribratge massiu mitjançant PCR d’autopresa de mostra de frotis nasal.

A l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, aquest cribratge va tenir lloc entre els dies 26 i el 29 de gener. Hi va haver una participació del 85% cosa que representa un total de 955 mostres analitzades, 769 a professionals de l’ICS i 186 a professionals d’altres empreses subministradores. Totes aquestes mostres van resultar negatives per al SARS-CoV-2.

Pel que fa als centres d’Atenció Primària, es va fer el cribratge als treballadors entre el 27 de gener i el 3 de febrer, amb un total de 536 mostres analitzades i amb el resultat de 4 PCR positives per a SARS-CoV-2.

La detecció d’aquests infectats a l’Atenció Primària va permetre tallar la transmissió a partir del personal asimptomàtic i incidir precoçment en un lloc tan sensible com és un CAP.

Els bons resultats de la intervenció realitzada es poden associar al treball exhaustiu que es porta a terme durant els estudis de contacte i seguiment dels professionals simptomàtics de forma continuada en el decurs d’aquesta pandèmia.

Tot i aquests bons resultats, cal mantenir les mesures de prevenció implementades als diferents centres de treball per tal d’assegurar el mínim impacte possible del SARS-CoV-2 entre els professionals dels centres de l’ICS.

La Gerència Territorial de l’ICS Terres de l’Ebre agraeix a tots els professionals la implicació i la bona acollida que ha tingut aquest cribratge, i els encoratja a donar continuïtat a les mesures de prevenció i rastreig per a oferir així la màxima seguretat a tota la població.