Puc accedir a la història clínica de la meva ex-parella? I a la d’un amic? És necessari sempre el consentiment del pacient per accedir a la seva història clínica? Qui pot accedir a la història clínica d’un menor? Qui pot accedir a la història clínica d’un pacient difunt? Quines implicacions pot tenir l’accés indegut a la història clínica del pacient? En cas de pares separats qui pot accedir a la història clínica del menor? Quan el pacient demana accedir a la seva història clínica, és obligatori donar-li? Quina documentació se li ha de donar?

En aquest curs trobaràs la resposta a aquestes i altres qüestions i, combinant teoria i casos pràctics, podràs entendre els aspectes rellevants de la història clínica. Des d’aspectes relacionats amb les obligacions dels professionals respecte de la complimentació, ús, conservació i custòdia, fins a les qüestions relatives al seu accés. Tot des de la perspectiva tant dels drets dels pacients com dels drets dels metges. A més, aquest curs t’ajudarà a resoldre els dubtes relacionats amb l’emissió d’informes i certificats mèdics i, a partir del treball d’exemples pràctics, adoptar pautes de redacció per saber com s’han d’emetre i com no.

Activitat formativa finançada en el marc de la Inversió 4 del Component 18 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) mitjançant el programa Next-GenerationEU de la Comissió Europea.

Quan: Del 24 de maig al 21 de juny de 2022

On: Campus Virtual de l’IFMIL

Preu: Metges del CoMB, COMG, COMLL, COMT: 0€
Altres professionals: 0€
Activitat formativa finançada mitjançant el programa Next-GenerationEU de la Comissió Europea